resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 21274
    en çok ben eleştirdim en çok ben sahip çıktım. gelmesin demesini de bildim gitme demesini de. o yüzden net konuşacağım.

    kendisinin yeri geldiğinde başarısızlık kredisi vardır. 8 şampiyonluk yaşatan, 2003 hariç(ikincilik) tamamladığı sezonlarda şampiyonluk yaşatan, sekizden üçten beşten takımı alıp sonraki sezon birinci yapan, avrupa kupası getiren hocanın başarısızlık kredisi de var. ama o başarısızlık bu sezon olmamalı.

    bu sezon galatasaray ve fenerbahçe için bir kırılma sezonu. ali koç ve ersun yanal'ın çıkışa geçme sezonları. ikisi de (futbolda) başarısız isimler olabilir. ancak rüzgarı arkalarına alıp başarılı sezonlar geçirmeleri çok uzak değil. ne olacağı belli olmayan beşiktaş ve diğer anadolu takımlarındansa şu an fenerbahçe şampiyonluk adayı. olası şampiyonlukları seri şampiyonluk, sponsorluk, şampiyonlar ligi parası getirir ki bu paralar olmasa bile ali koç bundan daha fazlasını ateşliyor. yani fenerbahçe ve başındaki iki ismin rüzgarı arkasına alması bu sezona bağlı. şampiyon olamazlarsa özgüven problemi, sinir krizleri ve maddi çöküntü (koç holdingden uçuk paralar gelse bile) yaşayacaklar ve bir beş sene daha toparlanamayacaklar.

    galatasaray cephesinde ise kağıt üstünde maliyeti düşük bir kadro kurulmuş olsa da başarısızlık altından kalkması güç bir yük doğurabilir. bu sene şampiyonluk mücadelesi tam bir şeref meselesi durumunda. hakkımızı yiyorlar, ötekilere kol kanat açıp kucaklıyorlar, bizi ötekileştirip aradaki farkın açılmasını engellemek için devletiyle, federasyonuyla her şeyi yapıyorlar. bir kez daha her şeye rağmen başarılı olmak için çabalamalıyız. bu sezon hem maddi manevi yürümeye devam etme sezonumuz hem rakibi saf dışı bırakma sezonumuz. en az 5 sene toparlanamayacaklar emin olun. 2012 ve peşinden gelen 2013 şampiyonluğu, 2014 türkiye kupası ve 2015 şampiyonluğu, fatih terim'in kurduğu kemik kadronun bu başarıları elde etmesi, aralıksız şampiyonlar ligine gitmesi neye sebep oldu biliyor musunuz? düşüşe geçtiğimiz 2015-2017 arasında fenerbahçe'nin şampiyon olamamasına ve ekonomik olarak ali koç'un cebine bakmasına neden oldu. beşiktaş akıllı hamlelerle galatasaray'ın boşluğunu doldurdu. çünkü 2012'den beri ileri atılamamak, şampiyonlar ligine gidememek fenerbahçe'yi tüketti. öfke, gerilim sağlıklı düşünememesine sebep oldu. o arada da şampiyon olamayınca 2019'daki dibe çöküş sürpriz olmadı.

    bugün galatasaray ve fenerbahçe'nin ipleri fatih terim'in elinde. bu sezonki galatasaray ya da fenerbahçe şampiyonluğu her şeyi çok başka yerlere götürecek. iki kulübün de 5 yılını direkt etkileyecek faktör fatih terim. ancak kendisi yıllardır olduğu gibi fırsat kollayan federasyonun tuzağına düşüyor ve her sezon uzun süre takımın başında olmuyor. ayrıca kondisyon olarak takım çökmüş, rakip kaleye gidemiyor, akıllı ve organize oynayamıyor. sezon boyu aynı taktikle boktan oynayacağımıza başka taktikler deneyip oynamak daha mantıklı. fatih terim efsane 2012 senesinde bile doğru taktiği 12. haftada falan çözmüştü. o zamana kadar çok puan kaybı olmadı ama çılgın attığımız dönem o haftalarda başladı. servet stoper, engin 10 numara, ujfalusi sağ bek, eboue sol açık oynamayı denedi. 4-4-2 galatasaray’ın ilacıdır. nzonzi ve seri-lemina bir şekilde belhanda orta sahayı götürür. andone ve falcao forvet olacak. zaten bu ikili yeterince gol atamayacaksa biz ölmüşüz daha kimi alalım? fatih hocaya tavsiyem küfürbaz haydo miras davası diye bir çizgi film var. onu izlesin. ağzından çıkacak her kelimede ceza yazacak insanlar var. sinirlenince sakin olsun. hocaya bir küfür odası yapsınlar stadda. hemen oraya gidip ana avrat düz gitsin. hocam sen akıllı adamsın. aklını kullan. koz verme ellerine. kupayı bize getir yine. sonra anadan gir bacıdan çık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın