• 116
    biri adaların açığında, biri florya tarafında, biri silivri açıklarında diğeri de onun daha batısında, şarköy açıklarının doğusunda olmak üzere dört tane saatli bombanın üzerinde oturmakta olan şehir. bu 4 fay hattı belirli periyodlarla 7 büyüklüğün üzerinde deprem üretmekte olup hem sayısal hem de ortalama olarak deprem üretme periyodunu doldurmuş durumdadır. buna bir de kuzey anadolu fay hattı üzerinde var olan deprem fırtınasını da eklersek 7.5 belki 8 büyüklüğünde bir depremi beklemek ne yazık ki gerçekçi bir tahmin olacaktır.

    26 eylül 2019 tarihinde yaşanan 6.0 büyüklüğünde bir depremde bile hissedilen sarsıntı, yaşanan panik, trafikte yaşanan yoğunluk ve iletişim hatlarının çökmesi bundan 1800 kat daha şiddetli olacak 7.2 büyüklüğünde bir depremde yaşanması beklenenlere dair çok acı bir demo olmuştur.

    7.4 ve 7.2'lik 1999 depremlerini çok az hasarlarla atlatıp, kendisine oranla birkaç ilçe büyüklüğünde olan yıkılan kentlerin imdadına koşmuştu. o derece bir yıkımdan sonra türkiye'nin neresinin istanbul'a yetebileceği çok ciddi bir merak konusudur...

    herşeyinin merkezini ve nüfusunun 5'te 1'ini buraya yığan türkiye'nin yaşanması kesin sadece tarihi belli olmayan bu depremden sonra yaşayacakları ise apayrı bir konudur..

    (bkz: allah yardımcımız olsun)
App Store'dan indirin Google Play'den alın