• 551
    eninde sonunda yine hızlıca rakip defans arkasina kacan oyuncumuz olmamasina, bosa atilan topa defanstan daha cabuk yetisecek oyuncumuz bulunmamasina cikan ve bence diamond dışındaki varyasyonlariyla oynamaya alismamizin zaman alacagi, benim de en sevdigim ve keske oynayabilsek dedigim dizilis.
    peki neden insanlar "4 4 2 kimse oynamiyor" diyor? onu bir hatirlayalim:
    2000'li yillarin ortasinda mourinho ve drogba'nin cikisiyla orta sahayi 5'leyen takimlar, bir sureligine 4 4 2'nin bug'ini buldular gibi oldu. zira drogba ileride tek basina olmasina ragmen mourinho tarafindan ona verilen "top tut, zaman kazandir ve şut atabilen orta sahalara gol alani ac (bkz: lampard)" gibi emirleri yerine getirebilen ilk santrforlardan biriydi. bu sayede 4 4 2'nin 2 kısmindan bir oyuncu, orta 4'lüyü 5'leme sansina sahip oldu. geleneksel ingiliz 4 4 2'sinin normalde kanatlarina 2 oyuncu sarktigindan, merkez orta sahasinda aslında 2 oyuncu yer aliyordu. bir anda siz merkezi 4'lu, 5'li kıldığınizda ki mourinho'nun yaptigi buydu, ortalik darmaduman oluyordu.
    daha sonraki yillarda 4 4 2 yine evrimlesti ve leicester'a sampiyonluk getirdi. su anda her macta degil ama bir cok karsilasmada juventus da bunu kullaniyor. ama eninde sonunda ne yaparsaniz yapin rakip defanstan daha hizli oyunculara ihtiyac duyuluyor. bu, topla jetgil gibi koşmak babinda degil ama bos alana atilan topa defanstan daha cabuk yetisip bosluklari firsata çevirmek babinda.

    peki biz ne oynariz? valla soso ve babel kanatlardayken bu sorunun cevabi zor bence. iki forvet bence sart. falcao ve andone ikilisi uyumlu olacak gibi hissettiriyor. ama oraya top tasiyacak orta dörtlü kimlerden olusur?
    eger klasik 4 4 2 oynayacaksak, ki nzonzi sayesinde bu mumkun, bence bir ryan giggs'e ihtiyacimiz var. yani onyekuru. yani rodriguez.

    feghouli ve babel birbirlerinin yedekleri olacaklardir. belhanda ise beckham rolune evrilecektir.
    ömer eger defansta da iş yapsa, güncel delph formuna yakin bir oyuncu. buyuk avantaj bizim icin. ofansta sol orta, defansta sol bek yapabilir.
    ama ileride en az bir adet rüzgarin oglu olmadan, isimiz yerelde de avrupa'da da zor. benim fikrim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın