resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 21116
    hocam bak, sana 3 tane temel futbol aksiyonu söyleyeceğim ve bizim takımın bu 3 aksiyonu da yaparken hucum tarafında dezavantaj olarak bize döndüğünü , defans tarafında ise savunmasını yapamadığımızı anlayacaksın.

    1) hocam bu takım hucumda taç kullanamıyor. önündeki adama topu atmaktan başka hiçbir planı yok. yahu dünya futbolunu izleyip, iyi organize edilmiş taç atışlarını kendine adapte etmek bu kadar zor olabilir mi? hadi sen izlemiyosun, o üç tane yardımcın ne iş yapar, neden bir fikir üretmez? hadi üretmedi , youtube' dan izleyip neden uygulanması için kopya çekmez?

    savunmada ise adamları bire bir de sıkı tutmadığı için rakip takım rahatlıkla taçtan oyun kurabiliyor. mutlaka en az bir adamları boşta. korner direği yakınında bile!

    2) gördüğüm en kötü korner savunması yapan takım olabilir abartmıyorum. boy ortalamasına rağmen bir takım bütün kornerlerde kafayı rakip takıma vurdurur mu, vurduruyor arkadaş. en yakını brugge maçı! yeni değil ha, 3 senedir böyle! değişen hiç mi birşey olmaz? 2 metrelik nzonzi' de olsa vurduruyosun. e o zaman bişeyleri yanlış yapıyosun demek ki. malatya maçında falcao' yu oyuna golden sonra alman gibi, bu konuda bir şeyler yapmak için fener ya da psg' den kornerden 2 tane yemeyi beklemiyosundur umarım!

    bununla birlikte hucum anlamında da kornerleri içeriye doldurmaktan başka yaptığımız hiç birşey yok. luyindama' ya gelecek de, vuracak da kaleci hasbelkader çıkaramazsa gol atacaz. en son ne zaman kornerden gol attık hatırlamıyorum.

    3) şunu farkediyo musun hocam? rakip takım forveti yada önde oynayan oyuncuları topu 3. bölgede arkası dönük alsa bile yüzünü kaleye rahatlıkla dönüp hücuma devam edebiliyor. gözünün önüne geldi dimi, rakibin marcao' nun önünde 3. bölgede arkası dönük alıp, geç gelen baskıdan dolayı rahatlıkla kaleye dönmesi ve marcao'nun geri geri yengeç gibi koşması. çünkü senin savunman baskılı oy-na-ya-mı-yor! presin hep en az bir saniye geç başlıyor. bu sebeple, pres yaparken rakibin 1 adamı hep boşta. bak yine gelsin gözünün önüne, öndeki presin başladığı ve rakip topu rahatlıkla çıkarınca belhanda' nın arkadaşlarına isyan hareketi.
    bloklar arasında tır gezdirirsin! takımın boyu uçak pisti olmuş biz neden dönen topları alamıyoruz diye düşünüyoruz. hocam bu pres futbolunun kralı da sensin! biraz üzerine düş bu takım yapar, yapamayan varsa da yapacaklar oynasın!

    hucumda da rakip takımı yoramıyosun çünkü pas seçeneğin 1 en fazla 2. rakip de, izleyenler de topu alanın nereye pas atacağını adı gibi biliyor. oyun aklı bu kadar düşük olamaz bu takımın. temposuzluktan pası verdikten sonra kaçıp pas opsiyonu olamıyorlar ki 2-3' ten fazla pas opsiyonu olsun.

    umarım bir an önce takımı toparlarsın hocam, bence yapacak çok işin var. belki de öğrettiğin temel şeyleri yeni takıma baştan öğretmen gerekiyo ama inanıyorum sen varsan, yaparsın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın