• 183
    her koşulda senciyiz diyenlerin en büyük terim düşmanı olabileceğini düşündünüz mü hiç?

    bir yönetime koşulsuz bağlılık diktatörlüğü doğurur. mevlam neylerse güzel eyler anlayışı kitlesel körleşmeye sebep olur. farklı renkler ve sesler susturulur. sürekli olarak düşman yaratılarak "suni bir kenetlenme" meydana gelir.

    oysaki kenetlenme doğru yapının etrafında olmalıdır. güzel işler beraberinde bir kenetlenme getirirse o zaman anlamlı olur. kötü gidişatın, sistematik hataların üzerini örtmek için belirli düşmanlar yaratılarak haydi kenetlenelim demek, yapılan hataların üzerine sünger çekmek desteklediğimiz oluşuma bir anlamda sekte vurmak demektir.

    elbette ki koskoca galatasaray camiası kendi efsanesini bilinçli kötülüklerden koruyacak, kötülerin karşılarına dikilecektir. hele ki ülke futboluna katkısı fatih terim'in tırnağı etmeyecek insanların terim'den hesap sorabilecek gücü kendinde bulmasına asla müsaade etmeyecektir.

    ancak bu kutuplaşma sürecinde farklı renklerin ve eleştirilerin susturularak "şimdi bu konuların sırası değil" anlayışıyla mutlak bir gücün oluşmasına katkıda bulunmak kabul edilebilir değildir.

    malatya maçında* levent şahin'e ihaleyi yıkan arkadaşlarımın brugge maçında* takımın düştüğü anlarda müdahale edemeyen kenar yönetiminde fatih terim'in olduğunu maalesef görmüyorlar. ya da bu körleşme ellerinin klavyeye gitmesine mani oluyor. bu sezon, hazırlık maçları dahil, takımın taktiksel anlamda ortaya ne koyduğunun dile getirilememesi; ömer bayram'ın takımın en hazır ismi olmasına rağmen kenarda tutulması gibi bir çok örneğin yani kısaca eleştirilerin kenetlenme uğruna geri planda bırakılması... fatih terim'e yapılacak en büyük kötülük budur işte.

    eleştiri ve muhalefet neden değerlidir? euro 2008'de ben iyiyim diye bas bas bağıran arda'nın ancak grubun 3. maçında onbir başlaması, geçen sezonun son dönemecinin yıldızı feghouli'nin ligin ilk haftalarında yer bulamaması... bunların konuşulması ve hocanın doğruyu bulması. kaldı ki fatih terim zıtlıktan, karşıt görüşlerden daha çok beslenen bir teknik adam.

    velhasıl kelam dış mihraklar, iç düşmanlar işlerini bir kenara bırakarak yapay kenetlenmenin ve kitlesel körlüğün önüne geçerek, doğru taktiksel yapı ve sistemin bulunması ve işleme konulması gerekiyor. en büyük düşmanlık bunun önüne geçmekte zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın