• 22578
    sahada koşmak yerine yürümeye devam ederse 4-4-2 değil 8-8-4 bile kurtaramayacak olan takımdır. 21 eylül 2019 leicester city tottenham maçını yeni izleme imkanım oldu, 21 eylül 2019 manchester city watford maçını ve 21 eylül 2019 fenerbahçe ankaragücü maçını canlı izlemiştim.

    bunlar sadece bugün oynanan üç maç. yani, imkanı olan açıp tottenham maçının ilk bir buçuk dakikasını izlesin; maçta dinamizm kaynaklı gerçekleşen pozisyonlara baksın ve ardından bizim maçımızda 90 dakikada girdiğimiz pozisyonlara bi baksın. dediğim anlaşılacaktır.

    city maçında; 7-0 öndeyken oynanan hareketli oyun ve sadece topu ayağından çıkardıktan sonra doğru yere hareketlenmeleri bile takımın çehresini o kadar değiştiriyor ki... bakın, maçın son dakikalarında tekrar ediyorum 7-0 öndeyken city gibi bir takım yapıyor bunu. oyun disiplinini varın siz düşünün.

    bunu söyleyecek olmaktan dolayı çok mutsuzum ama 39 yaşında emre bile oyuna girdikten sonra sürekli olmasa bile gerektiğinde doğru hareketlenmelerle oyunu nasıl değiştiriyor gördük.

    yani çok zor olmamalı gerçekten ya. sol bek oynarken maalesef yediği küfürün haddi hesabı olmayan ömer bayram bile dinamizm ve gayretiyle neler değiştiriyor şu orta sahada... bu mudur yani 136 milyon € değerindeki takım? çok değil bakın gerçekten çok değil; nzonzi’nin zaten aman aman dinamizmine ihtiyacımız yok, bekler de otursunlar oturdukları yerde sonra arkalarını toplayamıyoruz, kaleci-stoperler-bekler-nzonzi 6 kişi etti, geriye kalıyor 5 kişi...

    şu takımın tek ihtiyacı şu 5 kişinin top ayağından çıktıktan sonra doğru bölgelere hareketlenmesi. böyle komedi olabilir mi ya... yılda 3 milyon € kazanan 30 yaşında belli bir şeyler kanıtlamış profesyonel futbolculara pas verdikten sonra en doğru pası almak için gerekli olan yere geçmeleri gerektiğini öğretmemiz gerekiyor.

    bunu bu futbolcuların bilmemesi mümkün mü? bunu, fatih terim’in bilmemesi mümkün mü? gerçekten komedi gibi bir takımız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın