• 540
    en sonunda oynayacağımız sistemin bu olduğunu düşünüyorum. dünyada konjonktür 4 3 3 şu anda. merkezde üçlü ortasahanın merkezde olanı daha çok defansif, içte oynayanlar ise serbest sekiz ve hücumda meziyetli olanlar. hücumcuların ise kenarda oynayanlardan birinin içe devrilmesi diğerinin ise çizgiye basması tercih edilmekte, biz de net olarak 4 3 3 olmasa da, bunun türevini oynuyoruz.

    18/19 ve bu sezonda da gördük ki, kadronun yarısı değişse de bu diziliş hücumda bizi kısırlaştırıyor, daha doğrusu oyuncu profilleri buna uygun değil. diagne'yi sevmesem de sorunun diagne'de olmadığını gördük.

    4 4 2'ye geçeciğimizi düşünmemin ilk nedeni forvet konusunda geçen seneye göre çok daha kaliteli isimlere sahip olmamız, zaten babel üçlü hücumun kanadından çok, forveti ikiler rolde. babel de andone de falcao'ya iyi tamamlayıcı olabilecek oyuncular.

    kilit oyuncu nzonzi ikili merkez ortasaha oynayabileceğini gösterdi, bazı defansif ortasaha oyuncuları tek oynamayı sever, nzonzi ise merkezde seri ya da lemina ile uyumlu olabilir, maça göre merkezi lemina-seri, nzonzi-belhanda, nzonzi-seri, nzonzi-lemina yababilir hoca. taylan antalyalı da göstereceği performansa göre buraya alternatif olabilir.

    bu sisteme geçişte öngördüğüm en büyük sıkıntı solak oyuncu azlığı, yuto solak değil, sol öne en makul adaylardan belhanda da değil, babel de, bu oyunu açmada büyük problem çıkararır, en azınndan bek solak olsaydı çok iyi olurdu. çok alternatif sunan bir diziliş bu, elimizdeki malzemeye göre. maçın zorluk derecesine oranla çok opsiyon sunuyor.

    hücumu babel ve falcao oluşturursa topu çok daha rakip yarı sahada tutabiliriz, ayrıca ikisinin de top rakipteyken öldürücü presi olmasa da, nerede duracaklarını ve rakibin pas opsiyonlarını çok iyi kapattıkları için savunmada çok eksi yazacağını düşünmüyorum. yakın zamanda hocanın bu sisteme geçeceğini ve bu sistemde iyi top oynayacağımızı hissediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın