• 537
    oynamamızın çok zor olduğunu düşündüğüm diziliş. 3’lü orta sahamız bile şuan bence takımı kaldıramıyor ilerde de çoğalamıyoruz. 2’li orta saha kaldırması çok zor.

    2011-2012 zamanında bu dizilişte oynadığımızda 4’lü orta sahanın emre-melo-selçuk-engin olduğunu görüyorum. emre de engin de kanat değil aslında orta saha oyuncuları sonra eklenen hamit de öyle. ayaklarına hakim oyuncular. melo ve selçuk iki yönlü orta sahanın kralları idi o zamanlar. ikisinin de kaç gol kaç asisti var. melonun pasları atağa top çıkarışı ile asla bir defansif orta saha değildi. nzonzi fernando hiçbirine benzemiyordu. selçuk komple orta sahaydı bütün orta sahayı domine ediyordu.

    orta sahayı geride bırakınca fatih terim sol beki çok değiştirmek istemişti ama yapamamıştık. carlinhosu istiyordu o zamanlar. eboue gibi o da kanat gibi bindiren asist yapan oyunculardı orta sahadaki kanat eksikliğini gideren beklerdi.

    ve tabi ki elmander bu dizilişi 4-5-2 oynatıyordu. her şeyi yapıyordu. orta sahayı çok rahatlatıyordu. presli kaos futbolumuzun en büyük parçasıydı. bu sistemin de temel taşı.

    nzonzi melo kadar iyi defans yapabilir ama kesinlikle iyi bir 6 numara ama bir melo değil. seri veya lemina da bir selçuk değil tek başına domine edecek. bekler asla bir eboue değil nagatoma zaten bindirme yapamıyor. mariano ise eski bindirmeleri yok. ve tabi bir elmander yok, andoneden ne kadar elmander oluşturulur bilemem ama elmander gibi bir oyuncumuz yok.

    ha illa oynamalıyız diyorsak kesinlikle muslera ömer marcao luyindama mariano belhanda nzonzi seri lemina andone falcao şeklinde olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın