resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 21001
    gayet akıllıca bir taktikle oynatmıştır takımını, en kötü senaryoda olması gereken 1 puanı da alıp gelmiştir. club brugge deyince küçümsemek herkes için çok kolay olabilir de, şampiyonlar ligi’nde oynarken bizim gibi takımlar için deplasmandan alınan puan gayet de yeterlidir.

    bu akşam genç, dinamik ve önde basan rakibi pas oyunuyla yordu ve hücumda etkisizleştirdi. maçın sonuna dek izleyen insanlar maç sonunda brugge’ün etkisiz hücumlarını hatırladıkları için “biz bu takıma 3 atardık” gibi bir psikolojiyle yazıyorlar fakat maç başında daha etkili gelen bir brugge vardı, eğer bu etkiye biz de tempo yaparak karşılık verseydik brugge karşısında hiç şansımız olmazdı.

    brugge’ün gardını düşürmeye başladıktan sonra çok akıllıca bir hamleyle emre’yi aldı, soso’yu ortaya çekti. bu maçı kazanma hamlesiydi. hücumda hareketlenip brugge’ü uzun topa zorlayacaktık, brugge’ün hücumcuları yorulduğu için dönen topları alıp baskıyı kuracaktık. bir süre bu da işe yaradı ama birincisi bizim oyuncularımızın da çok yorulması, ikincisi değişikliklerde geç kalınması işi biraz bozdu. hoca orada bana göre bir tercih yaptı, iyi pasör olan seriyi, kesici olan nzonziyi ya da takımın en teknik gol silahlarından biri olan feghouliyi tam baskı yaparken çıkarmak yerine, şansını denedi. çıkarıp ömer bayramı alsa farklı olabilirdi, ama olmama ihtimali daha yüksekti.

    sonuç olarak şampiyonlar ligindeki hedef maçlarımızından deplasmanda olanında puan çıkardı, şu sonuç avrupa ligi kapısını açar en azından. şanslı olsaydık gol de atabilirdik ama burada başka türlü her oyunda kaybeden tarafta olurduk.

    (bkz: 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın