• 22510
    13 eylül 2019 galatasaray kasımpaşa maçındaki sorunu topu kaybettiğinde reaksiyon veremeyip kasımpaşa'nın kendini ceza sahamız çevresinde çok kısa sürelerde bulabilmesiydi. oyun planımız rakip sahaya pasla çıkarak yerleşip, rakip yarı alanda topa sahip olmakken rakip topu kaptığında takım boyumuz sürekli uzadı, dolayısıyla rakip sahaya yerleşme ve o bölgede topla oynama konusunda yeterli zamanı bulamadık. doğru pozisyon alamamamız, beklerin ileri de üçgenler kurmaya katkı verememesi, orta saha ve bek oyuncuların geriden rakip defansın arkasına koşular yap(a)maması, rakibin defans çizgisini daha geriye itemememize ve forvet oyuncularımızın pozisyon bulamamasına neden oldu. daha bir çok olumsuzluk ekiyle neler yapamadığımızı bol bol anlatabiliriz dünkü maç özelinde.

    bunun da çeşitli nedenleri var tabi ancak asıl sorun hücum planımızdan çok savunma planımızda. topu kaybettiğimiz anda baskı yapamamamız, savunmayı yeterince önde kurmuyor oluşumuz beklerin yetersiz olması sürekli önde yakalanmaları, geriye dönüşlerde sıkıntı yaşamaları ve stoperlerin bütün baskıyı üstlerinde hissetmeleri ciddi bir problem. dünkü maç özelinde orta sahadaki oyuncuların da henüz hazır olmaması ki asıl dinamizmi yaratacak oyunucun sadece 30 dakika sahada kalabilmesi bahsettiğim sorunlara yol açtı.

    bek problemi dışında orta sahayı dinamikleştirmek, doğru pas kanallarını yaratabilmek hem de topu kaybettiğinde reaksiyon verebilmemiz için nzonzi'nin yanında ya orta sahada iki merkez orta sahalı 5'li bir kurgu ile oynamamız gerekiyor ya da farklı bek oyuncuları ile 4-4-2 oynamamız. özellikle nzonzi'nin basan koşan bir oyuncudan ziyade pozisyonunu doğru kapatan tipte bir oyuncu olması bizi bu duruma mecbur kılıyor.

    yani burda yapacak iki seçenek var ya beklerimizi değiştireceğiz ya da savunma kurgumuzla beraber ortasahayı ve bekleri özellikle nagatomo'yu mutlaka değiştirmeliyiz.

    ---------------------muslera
    lemina luyindama marcao ömer
    ---feghouli nzonzi seri belhanda
    -----------------falcao babel

    ya da

    -----------------------muslera
    -------mariano luyindama marcao
    feghouli lemina nzonzi seri belhanda
    --------------------falcao babel

    takımın yaş ortalamasının da ciddi önemli bir problem olduğunu düşünürsek, sezon genelinde, orta sahada atalay, emre mor, yunus, taylan gibi genç oyunculardan, forvette andone'den sık sık faydalanmamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın