resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 2853
    başka yazarları yorumcuları bilemem ama serdar ali çeliker kendisini zerre kadar tanımıyor, muhtemelen hiç izlememiş porto'da falan ve arda'nın bir sözünü referans alıp sallamış durmuş. klasik 9 numaraların son temsilcilerindenmiş falcao. ben de diyorum ki alakası yok. porto ve atletico'daki falcao modern 9 numaraların ilk temsilcilerindendi.

    falcao şu an bir ceza sahası golcüsü ve bu haliyle klasik 9 numaralarin bor temsilcisi olabilir. zira dizleri artık onun eski yaptıklarını yapabilmesine izin vermiyor. hızı, patlayıcılığı maalesef ki artık eskisinden çok uzak seviyelerde. ancak elbette klasına kimse laf edemez.

    bu başlıkta defalarca yazdığım üzere bonservis verilecekse senelik 5, 5.5'tan fazla verilecekse ve 3 yıl ve üzeri garanti kontrat verilecekse gelmesin dedim, hala diyorum. ve yine daha önce söylediğimi tekrar ediyorum; şu sözlükte 10 falcao hayranı varsa, öyle ismini, cismine değil gerçekten de oynadığı oyuna, yaptıklarına hayran 10 yazar varsa biri de benimdir. konuşulan rakamlarla 2+1 yıllık sözleşmeyle gelirse mutlu olurum. umarım da gelir ve o şartlarda gelir.

    benim tahminim ligi 20 civarı golle kapatacağı yönünde. öyle 30 falan çok zor. zaten fatih hocanın da avrupa, lig ayırmaksızın her maç oynatacağini düşünmüyorum, dinlendirecektir. gönül istiyor ki porto'daki falcao olsa keşke ama öyle bir adamın yolu zaten buralara düşmez.

    bence özellikle hücum pres konusuna kendisinin ismini cismine bilen ama oyununu bilmeyenleri şaşırtabilir. falcao presi sever, yeter ki takımdan da o prese destek gelsin. sen dur desen de o stoperlere basar. serdar ali çeliker'in salladığı gibi düz bir golcü falan değildir, çok klas bir hücum oyuncusudur. hatta o kadar ki eğer eski hızı ve gücü olsa forvet arkası oynar ve hiç sırıtmaz. o saha görüşü, tekniği ve pas becerisi var. ne var ki zaman ve sakatlıklar acımıyor işte kimseye.

    önüne atılan bir topta belki herkes kaptırıp gideceğini hayal ediyor ama bu konuda hayalkırıklığı yaratabilir. eskiden olsa rakibi peşinden sürükleye sürükleye giderdi rakip kaleye topla, şimdi çok zor. kendisini milan baros' a benzetebiliriz ama ondan çok daha klas bir adam. bir övüp bir eleştiriyorum ama en büyük soru işareti şu; kolombiya milli takimi ile daha 2 ay önce copa amerika'da döküldü. keza monaco ile son senesinde de çok etkili değildi.

    entry içinde sanırım iki kez tekrar ettiğim şeyle bitireyim yine; falcao klasik 9 numaraların son temsilcisi değil modern 9 numaraların ilk temsilcilerindendir. ne var ki artık onu oynayabilecek gücü ve hızı yok. yine de 2 sene ciddi katkı verir diye umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın