• 22246
    8,5 numara falan değil net olarak bir 10 numaraya ihtiyacı olan takım.

    gerektiğinde skor yapacak gerektiğinde takımı oynatıp topu tutma görevini devralıp forveti rahatlatacak bir 10 numara olmadan sonuç şu andaki oyun oluyor.

    bakın 25 ağustos 2019 galatasaray konyaspor maçında %61 topla oynadık, 485 isabetli pas yaptık. sonuç? bu bize 32 orta olarak döndü.

    net bir şekilde kilit açmayı kanatlardan demekten keyif alan bir yapıya dönüştük. belhanda varken de yokken de top illa ki kanattan inecek ceza sahasına. evet, pas oyunu oynuyoruz ama bu pas oyununu ceza sahasına etkili götürüp bitirme sorunumuz var.

    pozisyonu bitirme sadece forvetin değil 10 numaranın sorumluluğundadır. ha 4-4-2 gibi bir sistem oynarsın o zaman ihtiyacın yoktur, creatif bir forvet alırsın 10 numaranın işini yapar sana. ama bunu yapamıyorsak (şu anda 4-4-2 oynamak zor) o zaman bu sistemde bize belhanda değil bir 10 numara lazım.

    8-8,5-8,75-8,92 falan değil bizim problemimiz. sneijder'in ilk dönemi gibi bir 10 numara olmadığı sürece bu topla oynama ve pas istatistikleri sadece ortaya dönüşür. bu da şenol güneş'in beşiktaş'ı olmamız demektir, iyi forvetle başarı getirir iyi forvet olmazsa sistem çöker. şu anda da bizde iyi forvet yok.

    forvetten bile daha öncelikli olarak 10 numara düşünmemiz gerekiyor bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın