• 12989
    sözlüğün durumuna genel olarak en fazla isyan eden yazarlardan birisiyim. genel gidişatla alakalı endişelerim var. burada sosyolojik inceleme yapamam, fakat mesleğim gereği gözlem yeteneğim iyidir. bu yüzden, yine de fikrimi belirteyim; sözlükte gördüğümüz bu 'eleştiri' şekli son dömem her yerde karşımıza çıkan, genel insanımız davranışı. yani, duygu ve düşüncelerimizi düzgün, anlaşılır, yapıcı bir şekikde dile getirmek, eleştirilerimizi olgun ve çözüm odaklı sumak yerine; olabildiğince saldırgan, hakaretin hudutlarında dolaşan bir üslupla, her şeyden şikayet ederek dile getiriyoruz ülke olarak. 'eleştiri' nedir kimsenin bir fikri yok. senin kardeşim, çöp, işe yaramaz, aptal, mal, salak, satılık, sözde imparator, patlıcan, kalibresi düşük, kendine gel, hiç bir şey yapmadın vs... şeklinde sunduğun şeyler, eleştiri değil, saldırı, düşmanlık ve hakaret,kin kusmak. tıpkı bana saygı duyacaksın deyip, hiç bir şeye saygı duymayanlarımız gibi. yani kavram kargaşası mevcut, önce bir bunu çözelim.

    eğer bir konudan şikayetçiysen ve eleştireceksen, bir adet de çözüm önerin olmalı ki, 'ağzı olan konuşuyor' muamelesi olmasın. burada dost meclisindeyiz deyip, ağzına geleni söyleme hakkın yok. eğer ki söylüyorsan, bir zahmet üslubuna dikkat edip, çözüm önerini de sunarsın. bu 'ufak' sorunumuz, yani aslında sözlükle alakalı değil, kişilerle alakalı sorun ya da kişilerin troll olmasıyla. yani bunu toplum olarak aşmamız lazım ya da trolleri elememiz. asıl büyük sorunumuzsa; tahammülsüzlük, doyumsuzluk ve herşeyi bildiğimizi düşünmemiz. tahamülsüzlük üst sınırda, daha fırsat vermeden, ilk maçtan sonra yahut hazırlık maçından sonra gemileri yakıyor burada bazı yazarlar. bu konuda bazen 2017-2018 sezonu başında östersunds maçından sonra kombineyi yakan taraftar aklıma geliyor. herkesin bir fikri var, istisnasız herkesin çok iyi bildiği bir şeyler var ve bunu bizimle paylaşmaktan zevk alıyorlar. o gitsin, bu gitsin, şu da gitsin, kim mi gelsin? ne bileyim mk, ben yönetici miyim? ama böyle olmaz ki. kimse çözüm sunmuyor, o gitsin, neden? sevmiyorum... oldu paşam.

    ayrıca benim kişisel olarak en büyük şikayetim, işler iyi giderken ortaya çıkmayan, bir şey yazmayan bazı yazarlarımız, işler azcık kötü oldu mu, hemen organize gibi harekete geçiyor. yönetim, futbolcu, taraftar demeden sallıyor babam sallıyor. kaybedilen maç sonrası bazen itfaiyeyi arayasım geliyor. bir de arkadaşlar, rerererarara moderatör değil, sözlük botu. yani sizin o entrylerinizi silen o değil, moderasyon. mesaj kutumu dolduruyo vs yazan çok ondan belirttim hazır iç döküyorken. bu arada şunu da ekleyelim, yazdığınız şey kurala uymuyorsa kardeşim, o entry silinir. kural kuraldır. yani bu moderasyonun size taktığını göstermez. oh, rahatladım. sagılarımla...
App Store'dan indirin Google Play'den alın