• 21918
    bana kalırsa diagne'yi satması, forvet de almaması, 4-4-1-1'i o forvet arkasındaki biri sağa ve forvete yaklaştırarak kullanması, sakatlıktan dönünce de emre akbaba'yı orada denemesi gereken takımdır.

    babel, mitroglou, ali yavuz kol üçlüsünü yeterli buluyorum ancak forvet istememe nedenim belhanda'yı solda kullanmak. favre'nin kullandığı şekilde de değil. daha çok emre çolak-engin baytar stili bir kullanım arzusu bu.

    favre nice'de belhanda'yı oyunu göbekten sıyırmak için kullanıyordu. kendisi kanat forvet-sol iç karışımı bir bölgede oynuyordu ve adeta bir oyun kurucu gibiydi.

    fark edilmiştir, galatasaray'ın savunmadan topla çıkarken zaafı sol beki nagatomo. kendisi harika bir savunmacı, ileride topla orta da kesebiliyor ancak iyi bir pasör değil. belhanda'nın solda topla buluşması, geri gelmesi, topu alması ne demek? koca sahanın belhanda'nın sağ ayağıyla rahat top atabileceği bir konumda durması demek. üstelik fatih terim'in yöneteceği takımda belhanda geçiş yapıldıktan sonra kendini bol bol ileri de atacaktır, kaleye uzak olacağını sanmıyorum.

    muslera - nagatomo - marcao - luyindama - mariano - belhanda - seri - x - jimmy - feghouli - babel.

    jimmy belli ki iş yapacak. emre akbaba gelene kadar kendisini sola, feghouli'yi de forvet arkasına koymak denenebilir. feghouli orada olmazsa jimmy ile yerini değiştirmek de mümkün. jimmy sağda güzel başladı 2019-2020 sezonuna. feghouli önceki sezonun kralı. yani bence feghouli daha rahat edeceği pozisyonu hak ediyor. hangisinde rahat ise jimmy boş kalan yerde hak ettiği şansı bulmalı.

    peki o x nasıl bir futbolcu olmalı? jimmy, pas yapabiliyor gördüğümüz kadarıyla.
    nagatomo pasör değil ama orada sola belhanda, sol orta sahaya da seri'nin gelişi, orada marcao'nun oluşu bu eksikliği yok edebilir.
    sağda mariano gibi bir pasör, luyindama gibi hem pas atabilen hem de dövüşerek top sürebilen bir adam var. kanatta ya jimmy ya feghouli olacak. iş bilen adamlar.
    babel sık sık geçiş yapılırken boşta top alıp dağıtacaktır. o yeteneğe, güce sahip ve o oyunu oynamayı da biliyor gibi gördüm.
    peki bu x nasıl olmalı?
    şu kadar pasörümüz varken bence bu x iki yönlü, vasatın biraz üzerinde tekniğe sahip, savunması hücumuna biraz ağır basan, hücumu sürekli boş alana koşup top alarak ve kısa pasla yaratıcı oyuncuya aktararak yapan, sert bir futbolcu olmalı. üstelik 23 yaş altı olmalı ki satıp para kazanabilelim. burası için diagne satılmalı. ondan gelecek paranın %60-70'ini o bölgeye kullanırsak güzel olur.

    falcao gelirse bu oyunu çöpe atabiliriz. falcao artık çok çok iyi bir ceza sahası golcüsü ancak bu oyunu onunla oynayamayız.
    bu oyun bize orta sahayı iki kiralık oyuncuyla kurmama imkanı sağlıyor.
    iyileşince emre akbaba'yı kaleye yakın oynatma imkanı sağlıyor.
    şans hak eden jimmy'yi feghouli'yi üzmeden oynatmak imkanı sağlıyor.
    yatırım yapılacak orta sahayı parlatma imkanı sağlıyor.
    solda nagatomo'nun pasörlük sorununu aşağı çekme imkanı sağlıyor.

    elbette belhanda orada bir yeni zaaf yaratabilir. atmayı denediği pasların bir kısmı tutmayacaktır ancak geri hattımız sağlam. bu alınabilir bir risk.

    son not: o x için 6-8 karışımı oynayabilecekse soucek'i veya yatırım yapmayalım verim alalım denecekse oliver norwood'u isterdim. gerçekten çok genç biri alınacaksa arkasına guarin, ledley gibi futbolculardan ucuz maaşa gelecek olanı da alınabilir. üstelik oralarda donk da var.

    takım güzel bir oyuncu topluluğuna sahip. 1-2 eksik kaldı. bakalım neler olacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın