resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 6048
    galatasaray tarihinin basının önüne en çok atılan ve yalnız bırakılan teknik direktörlerinden birisi.

    https://twitter.com/...027510397427717?s=19

    ligde ilk 8 haftada oynattığı futbol, kadro planlaması ve yüklediği kondisyonla fatih hoca'ya iyi bir miras bıraktı. 8. haftadan sonra ise genç bir antrenör olmanın handikabıyla yürütemediği psikolojik süreçler başarısını etkiledi.

    bir teknik direktör olmak için sadece taktisyen, ya da sadece mental özellikleri güçlü antrenör olmak yetmiyor.

    tudor asimetrik 4 2 3 1 i ile tolga ciğerci'nin alman alt yapı taktik disiplini sayesinde ondan bir mezzela yarattı sol çizgiyi emanet etti. reges onun döneminde hücuma çıkan takımda savunmayı üçlüyor ve geriden joystick le oyun kurar gibi top dağıtıyordu.merkezde ndiaye, tolga, belhanda biraz gerilerinde reges ve ileride müthiş bir fox in the box gomis le süpriz koşuları güçlü feghouli den iyi verim aldı.

    ama tudor taktik te kazandığı her şeyi toyluğuyla masada ve gazete manşetlerinde kaybetti. mental olarak güçlü kalamaması bizi yeniden fatih hoca'ya kavuşturduğu için elbet çok şanslıyız ama quasimodo gibi sırtında fatih terim - lucescu vb bir kambur ve stresle gezdiği için başarılı olamadı. bu basın toplantılarınada fazlasıyla yansıdı.

    ben tudor'un futbolu okuyuşunu ve felsefesini beğenenlerdenim. umarım bir gün italya'da başarılı olur. ama başarılı olmak için egosunu biraz törpülemeli ve önce mental olarak güçlü hale gelmelidir. bu değişimi başardığında cesur olanların elbet bir gün başarıyı yakaladığı gibi kendisi de inandığı doğrularla başarılı olacaktır.

    tıpkı 90'lı yıllarda yola çıkan ve neredeyse 30 yıldır hocanın bir bildiği vardır elbet dedirten terim gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın