resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 1246
    kendisi için 5 6 defa entry girdim ve gelmesin dedim. hatta gelmesini isteyenler, ben ve benim gibi gelmesin diyen sınırlı sayıdaki yazarın yazdıklarını üstü kapalı eleştirdikçe ben de üslubumu sertleştirdim, gelmemesini daha ateşli şekilde savunur oldum. ancak işler şu an benim için biraz değişti. neden?

    ben 7 milyon euro garanti ücret ile 3 yıllık anlaşılacak haberleri üzerine gelmesin dedim, bu bir.
    ben kendisi yerine samatta alınsın derken samatta'yı -bilgisizlikle/cehaletle- 22,23 yaşında zannediyordum, bu iki.

    geldiğimiz noktada basına yansıyan şartlar şöyle;5 milyon euro maaş. başka ödeme yok. ancak falcao sezon sonu dilerse bedelsiz gider. gitmezse aynı şartlarla 1 sene daha kalabilir. eğer şartlar buysa; imza parası, bonus vs. yoksa cüzzi bir(1 2 milyon euro gibi) bonservisi bile ben kabul edebilirim ve gelmesini isterim.

    porto döneminden itibaren kendisini çok yakından takip eden bir yazarım. yanlış anımsamıyorsam o dönem yazdığım uludağsözlük'te kendisinin lakabının el tigre olduğunu ilk belirten yazarım. yaşım gereği de kendisinin porto kariyerini gayet net hatırlayan, o döneme tanık olan biriyim. sakatlık sonrası, ingiltere macerasından sonrası yok ama bende onu belirteyim. kendisini bu kadar yakından takip ettiğim için zamanında, şu an ne kadar geri gittiğini biliyorum ve bu yüzden de 7 milyon euro'dan 3 yıllık anlaşma koşulunda kesinlikle o paranın karşılığını veremeyeceğini iddia ediyordum. en son kolombiya milli takımıyla kupa amerika'da izledim kendisini. çok kötüydü. zaten hocası da bir maç yedek bırakıp bir maçta da 70. dakika olmadan oyundan aldı kendisini. ancak iyi haber şu, yerine giren de kötüydü. yani salt falcao'ya bağlanamaz o etkisiz hali.

    falcao eski hızı, gücü ve bence ona kaplan lakabını veren çevikliğinden çok uzakta artık. ancak hala çok klas bir bitirici. mesela topu sol çaprazda alırsa ve önü boşsa uzak köşeye öyle bir plaseler ki 2 kaleci gelse alamaz o topu o köşeden. sorun şu ki eskiden o topu sol çapraza kadar kendi becerisiyle götürebilirdi, artık götüremez. o hızı yok. falcao'yu doğru beklentilerle transfer ederseniz hayal kırıklığı yaratmaz. ama öyle bizi tek başına şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkartacak hayali falan kurmayın, öyle bir şey yapabilecek düzeyde değil artık. yalnız sanmayın ki eli belinde sahada dolanır. tam aksine, bence taraftarın, onu pek tanımayanların en şaşıracağı konu bu olacak gelirse. falcao baya pres yapar. deli dana gibi sağa sola koşmaz ama doğru pres yapar. bir elmander beklemeyin tabii de elmander kadar doğru pres yapabilir çünkü çok zeki bir oyuncu ve çok kurnaz. ayrıca pas alışverişi de çok iyidir. yani sürekli top alıp vermez ama topu aldığında arkadaşları doğru pozisyondaysa pası verip onları pozisyona sokabilecek meziyetleri var.

    umarım basında yazılan şartlar çerçevesinde gelir gelecekse. yılda 5 milyon euro haricinde bir maliyeti olmayacaksa eski bir hayranı ve monaco'ya gittiği için hala ona kızgın olsam da sakatlığına çok üzülmüş biri olarak bu şartlarda çok sevinirim gelmesine. bir de benim bildiğim kadarıyla karakter olarak galatasaray formasına çok yakışacak bir adamdır, duygusaldır, takımı sahiplenir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın