• 21846
    genç futbolcu fetişizmini bir kenara bırakıp gerçek hayata dönersek 3-4 transfer ile önümüzdeki sezonu da şampiyon tamamlayabilecek takımdır. ancak burada kritik olan orta sahaya yerli oyuncu bulmak.

    gitmesi muhtemel 3 oyuncumuz var: diagne, mariano ve belhanda. bence bu 3 oyuncu da gidebilir. hocanın ne oynamak istediğine göre belhanda yerine bir orta saha ya da henry kiralanabilir. mali durumu göz önüne alarak 4-3-3, 4-2-3-1 gibi bir diziliş ve topu kontrol eden, deli deli önde baskı yapmayan, alan savunmasına önem veren bir sistemle iyi bir takım olabiliriz.

    muslera
    linnes - luyindama - marcao - yuto
    wanyama
    belhanda - seri
    feghouli - falcao - babel

    ya da

    muslera
    linnes - luyindama - marcao - yuto
    wanyama - seri
    feghouli - babel - henry
    falcao

    burada kritik olan yedekte duracak olan yabancının kim olacağı. donk bu konuda alternatifsiz duruyor. zira her iki mevkiyi de takımda geri kalan herkesten daha iyi yedekliyor. bu seviyede bir yerli oyuncu almamız zor. kaan ayhan düşünülebilir ama çocuk kulübede oturmak için gelmez. donk tek yabancı olursa bu sefer de özellikle forveti yedeklemek konusunda sıkıntı yaşıyoruz.

    ikinci diziliş fazla ofansif görünse de falcao'nun arkasındaki 3'lünün kendi maç içinde yer değiştirme alternatifini sunuyor. bu durumda babel, feghouli ve henry üçlüsü forvetin arkasındaki adam olarak oynama özelliğiyle elimizi rahatlatıyor. çok sıkıştığımıda babel de forvet olarak oynayabilir. böylece donk'u kulübede tutarken, hücum hattından da çok fazla tasarruf yapmış olmuyoruz.

    hep söylediğim gibi, mümkün olsa ben cenk tosun'u isterdim forvete. bir çok anlamda işimizi çok kolaylaştırırdı. ama onu da ancak kiralayabiliriz. belki belhanda yerine yunus mallı düşünülebilir. belhanda kadar işin defansif mücadele yönünde yeterli olmasa da daha golcü bir oyuncu olması nedeniyle forvet arkası gibi düşünülebilir.

    öyle ya da böyle, ağustos'un 10'una kadar ilk 11'imiz hazır olmalı artık. son dakikaya kadar bekleyeceksek giden oyuncunun yerine ya da kadro derinliği için oyuncu bakmalıyız. biliyorum, kolay değil. diagne gitmeden adım atamıyoruz. ama artık bir şeyler yapılmalı. zira ciddi bir avantaja sahibiz. bu sezona çok iyi girersek yine şampiyon olabiliriz. zira rakiplerimizin hepsi dengesiz durumdalar. bu avantajı kullanmamız lazım. hem iyi bir kadro kurarsak ve geçen sezonki gibi bir kura şansımız olursa şampiyonlar ligi'nde gruptan bile çıkabiliriz.

    not: "genç alalım, satalım, zengin olalım" diye gelen olursa saygıyla karşılar ancak fikrine katılmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın