• 21797
    ilk 11'i için 2 transfer daha yapacak olan takımım. şöyle bir baktığımızda takım şu şekilde olacak gibi görünüyor:

    ___________________________muslera(33)_______________________

    ___mariano(33)____luyindama(25)______marcao(23)______yuto(33)___

    ___________________________ön libero__________________________

    _________________belhanda(29)_________seri(28)_________________

    ___feghouli(30)_______________forvet_________________babel(33)___

    şimdi ön libero ve forvet dışındaki takmın yaş ortalaması 29,6. ön libero ve forvet için de 30 yaş ve üzeri isimler konuşuluyor. bu durumda yaş ortalamamız 30 hatta daha üzeri olacak.

    bu durum endişe verici olarak değerlendirilebilir. önümüzdeki sezon için değil ancak yine "sattığın kadar al" yaptırımından muzdarip olacağımız önümüzdeki 2 sene için.

    peki bunun için ne yapılabilir? açıkçası forvet oyuncusunun genç olması çok şart değil. belki de söz konusu isim falcao olduğu için böyle söylüyorum, bilemiyorum. orta sahaya alacağımız ismin 27-28 yaşlarından fazla olmamasını tercih ederim açıkçası.

    bunun yanı sıra bek oyuncularının da daha genç olmasını tercih ederdim. ancak mariano'nun getirdiği hücum kalitesi ve yuto'nun fizik gücüyle karşısındaki kanatları sindirmesi işimize avrupa'da çok yarayabilir.

    kanat oyuncularımızın da yaşları ileri sayılır. haydi feghouli daha yeni 30 oldu. ama babel 33 yaşında. ancak diğer taraftan 33 yaşındaki babel'in, 30 yaşındaki feghouli'den daha dinamik, daha dinç ve daha güçlü olduğunu da söylemek lazım.

    bir an önce forvet ve orta saha işini halletmemiz lazım. bunun için de muhtemelen diagne'nin gidişini bekliyoruz. bu 2 transferi yapar ve bir de emre mor'u takıma katarsak son güne kadar gidenlerin olması ya da çok büyük bir fırsatın çıkması için bekleyebiliriz.

    kısaca 33'lük falcao ve 27'lik cuellar'ı transfer edip önümüze bakarsak ben memnun olurum açıkçası. elbette gönül schneiderlin gibi bir yıldızı takımda görmek ister ama orta sahada 2 kiralık oyuncu bizi gelecek sezon çok zor durumda bırakabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın