resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 752
    falcao genel olarak herkesin istediği bir isim olsa da istemeyenler de -ben de istemeyenlerdenim- azımsanmayacak kadar fazla.

    önce şunu belirteyim, ben 1986'da doğdum. dolayısıyla falcao'nun prime dönemi olan 2009-2014 yılları arasını gayet iyi biliyorum. burada falcao'nun kalitesini, golcülüğünü de tartışmaya açacak kadar aptal değilim. adamın porto ve atletico dönemi tartışmasız dünyanın en iyi 5 forvetinden biri olarak kabul edileceği dönemler. ancak sonrasında çok şaşırtıcı bir şekilde monaco'ya gitti falcao. monaco'da sakatlandığını hepimiz biliyoruz ama sakatlanana kadar gayet iyiydi. mesele sakatlık dönüşü; manchester united ve chelsea'de yokları oynadı. ondan sonra da ben takip etmeyi bıraktım zaten. şimdi hepinizin baktığı istatistiklere ben de bakıyorum ve monaco ile geçirdiği son üç yılın gayet başarılı olduğunu görüyorum. ne var ki bu yanıltıcı olabilir. bakın, kesin yanıltıcı demiyorum, izlemedim çünkü ama yanıltıcı olabilir diyorum.

    şu mantığa çok karşı olduğumu ve bu mantığı açıkça küçük gördüğümü belirteyim; fransa'da kötü monaco ile bu kadar attıysa bizde de bu kadar atar'' monaco'nun ne oynadığını, nasıl oynadığını bilmiyoruz. golleri nasıl attığını da bilmiyoruz. ama bu küçük gördüğümü söylediğim mantığa kıyasla daha saçma bulduğum yorum ise şu; ''wagner love/makakula/fernandao/eto'o...'nun şu kadar attığı ligde falcao bu kadar atar.''

    o wagner love beşiktaş'ta istenmeyen adam oldu. ligin içinden geçen ve bize gelirse ligi donunda sallayacağı iddia edilen diagne için gitsin diye yalvaracak durumdayız şu an. kostas mitroğlu'nun nasıl kaliteli bir golcü olduğu ve şu an yine gitsin diye gözünün içine baktığımız malum. emenik'nin karabük ile neler yaptığı ortadayken fener forması ile sahada ağlayacak duruma geldiği, atıf'ın keza fener'de istenmeyen adam olduğu malum. bunların hepsi fener, beşiktaş, galatasaray'a kıyasla çok daha az hücum eden takımlarda muazzam istatistikler yaptılar ama büyük takımlarda hepsi çuvalladı. şimdi tabii falcao ile bu isimleri kıyaslamak gibi bir derdim yok. elbette falcao çok ama çok daha üst düzey bir golcü. benim demek istediğim yapılan istatistik kıyası sağlıklı değil. ona bakarsanız ben galatasaray'da oynayan drogba ile kıyaslarım falcao'yu istatistik olarak ve drogba bile 20 atamadıysa falcao hiç atamaz derim ama bu da sağlıklı bir kıyaslama olmaz. bu arada drogba gibi forvetin olacak ama sezonu 5 golle bitirecek deseler oyuna verdiği katkı drogba gibi olacaksa ben balıklama atlarım o forvete.

    falcao iyi bir golcü olmakla birlikte öyle kale önünde bekleyecek, gelen topu jardel gibi bir şekilde içeri bırakacak bir adam değil. iyi koşu görürse araya da oynar, tekte arkadaşının önüne de bırakır. ancak bunları van persie de yapabilirdi, ama yapamadı ya da yapmadı. her transfer risktir, tıpkı diagne gibi, marcao gibi. bazen tutar bazen tutmaz. önemli olan doğru riskleri alabilmektir, göz göre göre aptalca bir risk almamaktır.

    ben bir izleyici olarak falcao buraya gelsin isterim. falcao'nun sol çaprazdan sağ ayakla uzak köşeye atacağı bir plaseyi izlemek bir galatasaray maçında görülebilecek en güzel olaylardan biri olur. ancak falcao'nun yaşı ile konuşulan rakamların gerçek olduğunu düşündüğümde ben o plasenin bu kadar maliyetli olmasını kabul edemem.

    diyebilirsiniz ki sneijder de pahalıydı. evet ama o 27 28 yaşında geldi. drogba da pahalıydı? dorgba ile falcao'yu aynı terazi tartmaz kusura bakmayın. bu arada drogba transferi şu an olsa belki ona bile hayır diyebilirim. zaten drogba galşatasaray'da öyle umulduğu kadar bir drogba performansı falan göstermedi. ama adam öyle bir winner ki derbi kazandırdı, kupa kazandırdı, şampiyonluk yolunda maç çevirdi, şampiyonlar liginde üst tura çıkarken başroldü ve bir buçuk yıllık gelmişti. bu arada fizik olarak drogba futbol tarihinin gelmiş geçmiş en özel oyuncularından biriydi, bir de o var.

    falcao 4 maç gol atamasın ya da 3 maç sakatlansın tüm takımda sorun olmaya başlar bu. çünkü 7 milyon euro maaş galatasaray maaş dağılımı için çok ekstrem bir yük. ben bundan korkuyorum bu bir. yaşı düşünüldüğünde ilk sezonu sonrasında gelecek sezon ve olası anlaşma üç yıllık olursa son sezon elimizden çıkarabilir miyiz endişesi var bu iki. geçmişte bu tarz transferlerden(roberto carlos bile ilk sezondan sonra tartışıldı. drogba'nın aurası bir tarafa, performansı tartışılabilir terim sonrası) kimseye hayır gelmedi bu da üç.

    yine de konuştuğumuz isim falcao. hala yanlış isim olduğunu düşünmeme rağmen; biraz daha makul bir ücretle 1+1 şeklinde performansa dayalı bir opsiyonla gelirse çok mutlu olurum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın