• 2215
    transfer konusunda kafamda çok muammalar bırakan yönetim.
    kötü diyemiyorum, faydalı isimler alınmadı değil. iyi diyemiyorum korkunç hatalar yapıldı.

    aklımda kalanları sıralayayım istedim.

    göreve geldikten sonra ilk icraati badou n'diaye'yi 16 milyon euro'ya ingiltere'ye satmak oldu. görüşmeleri yapan ve teklifi alan dursun özbek yönetimi olabilir fakat ben son imzaya bakarım. son imza mustafa cengiz'e ait. bu çok kritik bir transferdi zira; sezon açılında 43 milyon euro'luk bonservis harcaması yaparken, sadece bruma, poldi ve semih ile 20 milyon euroluk bir satış yapabilmiştik. n'diaye'nin satışı kulübün transfer gelir/gider dengesini rahatlattı ve uefa'dan ceza almamamızı sağladı.

    aynı zamanda transferin son günü yapılan nagatomo hamlesi de şampiyonluğu getirecek önemli bir detaydı.

    sonraki senede ise şampiyon kadro büyük bir ölçüde korundu. artı puan. cavanda ve carole'den 3.5 milyon euro bonservis kazanmak da çok büyük bir artı puan. gomis'in 6 milyon euroya satılmasını da anlayışla karşılayabilirim çünkü gomis'in zam istediği herkes tarafından biliniyor artık.

    fakat ffp kıskancındaki kulubumuz bu donem; transfer bütçesinin büyük bir kısmını emre akbaba'ya harcadı. bu hatalı bir karardı. zira transfer döneminin sonu yaklaşırken elimizde forvet olarak sadece eren derdiyok ve kanat forvet olarak sinan gümüş kalmıştı. nagatoma'ya 2.5 milyon euro bonservis verilirken, çok başarılı şekilde onyekuru ve ndiaye toplam 2 milyon euro'ya yakın bir bedel ile kiralandı. transferin son günü ise rotasyonu olmayan bölgemiz için ömer bayram alındı.

    bu dönemde yapılan hata, hataların ilkiydi. sadece fenerbahçe ile yarışa girmek için 10 numara rotasyonuna 4 milyon euro bonservis verdik ve sezona forvetsiz başladık. üstelik stoper bölgemiz de sorunluydu, terim mutlu değildi. fakat ne mutlu ki terim var, taraftar mutlu. ozan kabak'ı altyapıdan çıkardı ve şans verdi.

    ocak ayı geldiğinde, elimizdeki cevheri, ozan kabak'ı satmak zorundaydık. mecburduk. yoksa şampiyon olamayacaktık. garry ve ozan toplam 20 milyon euro'ya satıldı. buna başarı diyebilirim. fakat hala ozan kabak'ın ucuza gittiğini düşünüyorum. ilk 3 maçından sonra sözleşme uzatmaya çalışabilirdik. bu çalışmalara aralık'ta başladık.

    gelelim ikinci büyük hataya; 30 gün boyunca mustafa cengiz yönetimi alan ve modeste peşinde koştu. tam 30 gün boyunca forvet alamadık. çünkü ağımız geniş değildi, yetkili albayrak'tı ve alan'ı almak için çin'e gitti, fakat eli boş döndü. bu bir skandaldı. bunun yanı sıra scout ekibinin ve terim'in istediği marcao ve lyundiama toplamda 8 milyon euro masrafla takıma katıldı. ozan kabak'ın yeri çok sağlam biçimde doldurulmuştu. bu bir başarı. maicon'dan gelen 1.7 milyon euro kiralama ücreti de gelince transferin son 7. saatinde ligimizin gol kralı diagne'yi 13 milyon euro'ya aldık. buna kötü transfer diyemem fakat 30 gün boyunca alternatif bulamamak, 2 futbolcuya odaklanmak ve son gün zaafını kullanan kasımpaşa'ya yarar bir transfer yapmak büyük zarardı.

    kağıt üstünde iyi transferlerimiz var fakat korkunç hatalar yapıldı.
    bu süreçte çok yıpratıldık, başakşehir başkanı bizimle alay eder hale geldi.

    yine de biz şampiyon olduk.

    şimdi yeni bir transfer sezonu.

    kısaca; lyundiama ve ozornwafor'u aldık ve -800 bin'deyiz. sadece diagne'yi satabilirsek, diagne'yi sattığımız kadar bir bütçemiz olacak ve 2 forvet, 2 orta saha, 1 kaleci eksiğimiz var.

    terim bir kişiyi daha parlatıp devre arası satmadan bir çıkış kapısı göremiyorum. nasıl olacak bilmiyorum.
    biliyorum yönetimin de eli&kolu bağlı fakat bir sezona daha forvetsiz veya mental olarak bitik forvetelerle başlamak çok acı olacak.

    bol şans diliyor,
    geçmişteki hatalarından ders çıkarmalarını umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın