resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20049
    teknik direktörlük kariyerinde galatasaray ile 8 tane şampiyonluğu bulunan hocamız.

    2019-2020 futbol sezonu yaz transfer dönemi boyunca, ana rakiplerinden fenerbahçe'nin, tüm zarlarını atıp, yapabileceği tüm hamleleri yapıp, ne pahasına(batığı iyice dibe çekmek) olursa olsun, haftada bir maç yaparak şampiyonluğu zorlayacağı gözüküyor.

    bir diğer rakip, son yılların zirveye oynayan hocasını aldı. teknikte arkasında taraftar desteğiyle şampiyonluğu daha ciddi düşünen bir abdullah avcı var. fakat kendisi göreve gelirken, "transfer yerine içerideki paraları ödeyelim" diyordu, paraların ödenmediği ve başarılı sonuçların gelemeyeceği bir durumda, teknikte arkasında olan taraftar desteği, pratikte nasıl kırılacak, hep birlikte göreceğiz. lakin onlar için olumlu senaryo ilerlerse, işler biraz karışabilir. ne kadar erken koparlarsa, o kadar iyi.

    başakşehir, okan buruk'un kendisini üst sıralara zorlayan takımda ilk kez gösterme fırsatını değerlendirmeye çalışacağı takım. işi zor, bırakın şampiyonluğu, yukarılarda olabileceklerine dahi şans verilmiyor. okan hoca, burada yapacaklarıyla gelecek yıllarda üst sıraları zorlayacak kadrolu takımlarda görev alabileceğini pekiştirmek isteyecek. tabii bir de başakşehir tarafında, imamoğlu faktörünün de nasıl etkileyeceğini merakla bekliyoruz.

    trabzonspor, canımızı en çok sıkacak takım hüviyetinde gibi gözüküyor. yeni gençleriyle birlikte nasıl bir takım olacaklar merak ediyorum, tabii ki çoğu ilk 11'e direk giremeyebilir ama aradan 1-2 tane takviye gelirse çok farklı bir takım olabilirler. stoper ve santrafor tarafına net transfer yaparlarsa, ciddi anlamda en büyük adaylardan olabilirler. tek avantajımız, avrupa tarafındaki ceza kalktı ve onlarda haftada 1 maç yapmayacaklar gibi duruyor (şimdilik).

    toparlayacak olursak, rakipler bu durumdayken, fatih hoca sanki bu sene ligi çok daha net istiyor gibi düşünüyorum. kurmak istediği kadroya baktığımızda, marcao-luyindama örneklerini daha fazla göreceğiz gibi hissediyorum. ama hem diagne'yi elden çıkaramamak hem de gelecek sezon donk, fernando, mariano, kostas, nagatomo isimlerinin sözleşmesi biteceğinden, istediği kadroyu daha rahat kuracaktır ve şampiyonlar ligini daha çok zorlayacaktır. bu noktada tabii ki yabancı oyuncu sayısı sınırlaması da önemli olacak.

    rakipler bu durumdayken, bu sene de ligde şampiyonluğu alırsak, finansal anlamda tüm takımlara çok daha derin bir darbe vuracağız. fatih hocamız yedek kulübesinin kalitesini yükseltiyor ve ligi daha rahat sirkülase etmek isteyecek. bu yüzden de şampiyonlar ligi'nde başarıdan ziyade, ligde şampiyon olup, teknik direktörlük kariyerindeki 9.şampiyonluğa daha net odaklanacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın