resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20046
    galatasaray markası başlı başına ülkenin en büyük spor markası. bana kalırsa atatürk'ten sonra, istanbul ve antalya gibi 2 şehirle birlikte en önemli birkaç markasından biri.

    bunun olması 1980'lere kadar uzanır. fakat özellikle son dönem(son 20-25 yıl) bu markaya en büyük katkıyı da başarıları ile fatih terim vermiştir.

    oyuncuların galatasaray vs fenerbahçe seçiminde kulübün içinde bulunduğu durum, şampiyonlar ligi gibi faktörlerin zaten tamamen içinde . yani aradaki farkı oluşturan kişi de zaten başarısıyla fatih terim.

    fakat bunun dışında da kendi karizması ve elit teknik direktör oluşu, kendi futbolcusu veya diğer futbolcularla kurduğu iletişim ve daha birçok özelliğiyle kendi varlığı ile de galatasaray'ı çekim merkezi yapıyor.

    insanlar ona güveniyor. kendisiyle galatasaray'da veya milli takımda çalışan her oyuncu(yerli-yabancı) hocayı baba figürü olarak görüyor.

    yani bundan ülkedeki oyuncuların da, galatasaray'a transferi gündemde olan yabancı oyuncuların da etkilenmesi normal.

    (bkz: vedat muriqi/#2699049) olayında da bence hocanın vedat'la konuşması veya haber yollaması, hatta sadece varlığı bile etkendir.

    adam ülkeye gelecek bakıyor bu takımda kimler oynuyor, nasıl futbol oynar, hocası kim?

    fatih terim'i görünce, bu adam milan'ı milan'ken çalıştırmış, türk mili takımını avrupa 3.sü yapmış, uefa kupası almış, 8 şampiyonluğu sayısız kupası var...

    bundan etkilenmemesi mümkün değil.

    özetle iyi ki varsın hocam, allah sana sağlıklı uzun ömürler versin.

    seninle çok güzeliz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın