• 63
    türk futbolunun pisliklerinden arındığı; şikeye, şaibeye, teşvik ve sahtekarlığa kimsenin cesaret edemeyeceği bir sürecin başlangıcı olacağı umuduyla başlayan fakat topyekün türk sporunun köküne, temeline dinamit konulmasıyla sonuçlanan olaylar silsilesinin başladığı gündür.

    bu sürecin zanlılarından ikisi, art arda bir kaç dönem (2012-günümüz) türk futbolunu resmen ve fiilen yönetmiş ve yönetmeye devam etmektedir.

    dava tapelerinin kendisine ait olduğunu kabul eden, şike yaptıysa bağlı olduğu kurum için yaptığını haykıran ve 6 yıl 3 ay ceza alan şahıs, içeriye girip çıktıktan sonra 6 yıl daha kulüp başkanlığı yapmıştır.

    basketbolda, final serisi hakemleriyle yaptığı ahlaksız telefon konuşmaları çarşaf çarşaf önümüze serilen yönetici, ceza bile almamış ve yıllar sonra kulüp 2. başkanlığına getirilmiş, görevine de devam etmektedir.

    futbolcunun doğrudan kendisinin itiraf ettiği at şikesine karışan yönetici, içeriye girip çıkmış, yıllar sonra yeniden, şikeye bulaştırdığı kulübün yöneticisi olmuştur ve görevine devam etmektedir.

    at şikesine bulaşan teknik direktör, içeriye girip çıktıktan sonra ülke milli takımında yardımcı antrenörlük yapmıştır.

    şikeye dibine kadar batan, gittiği her kulübü bu davanın ortağı eden başka bir teknik direktör, defalarca türk ve katar kulüplerinin başına getirilmiştir.

    normal şartlarda bir daha yeşil zemine ayak dahi basmaması gereken topçular, hiçbir şey olmamış gibi futbol oynamaya devam etmiş, bu işten ekmek yemiştir ve halen yemektedir.

    vs. vs.

    kısacası, suçluların mağdur ve haklı, mağdurların ezik ve haksız olduğu bir garip düzen ortaya çıkmıştır bu günün sonrasında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın