• 12824
    medya okuryazarligi konusunu ciddiye alan ve yazarlarini bu konuda uyarmasini takdir ettigim olusum.

    biz cok ciddiye almasakta sanal suclar ciddi bir durum. dunyada bu konuda en cahil millet olabiliriz. toplu olarak sanal zorbalik yaptigimiz vakalar var. yakin gecmiste, dunyada ilk kez bir sahsin sosyal medya hesabina ulke olarak erisim kisitlamasi geldi. (bkz: sibel kekilli)

    en son yasanan izlanda krizinde sosyal medyada resmen kiyim yapti cahil vatandaslarimiz. onune gelen herkese kufur edip ozel mesaj yoluyla rahatsiz ettiler. dun bir kadin hakem ozel mesaj yoluyla evlenme teklifi aldigini sosyal medyasindan paylasip "kocama sormam lazim" diye paylasti. ve bu terbiyesizligi yapan bir turk. medyada komedi unsuru olarak paylasip gurur duyanlar olabilir ama ben sahsen utaniyorum. sanal dunyayi nasil okumamiz gerektigi konusunda ciddi eksikliklerimiz var. sanal kimliklerin arkasina gizlenip istedigimizi yapma ozgurlugu ya da istedigimiz kisiye hakaret etme bagimsizligi yakaladik saniyoruz ama bunlar fikir ozgurlugu kisvesinde konusulacak durumlar degil. sanal zorbalik ve medya okuryazarligi onemli konular. sozluk yonetimi bahsi gecen davalarda elinden geleni yapiyordur ama cozum bilinclenmekten geciyor.

    gercek hayatta ne kadar dikkat ediyorsaniz konusmalariniza ve hareketlerinize sanal dunyada iki kati dikkat etmeniz gerekiyor. soz ucar yazi kalir arkadaslar hele hele sanal ortamda yazdiginiz bir cumle asla kaybolmuyor. bir sekilde karsiniza cikacaktir. sizleri sanal kimlikleriniz degil karakteriniz kurtarir. dikkat etmenizde fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın