resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20019
    futbol seven takip eden ama profesyonel olarak ilgilenmeyen insanlarımız her zaman kulüpleri, hocaları transferleri eleştirir beğenmezdi.
    ama cm 2003 ile iyice yaygınlaşan menajerlik oyunları serileri yeni neslin algılarını köreltmiş durumda.
    terim'in kendi kafasında bir transfer mantığı vardır. ve evet, yıl boyunca rakip analizi yaparken izlediği oyuncular arasından beğendiklerini almak ister. bunun bu yıl ki örneği muriqi. geçen yıl trezeguet idi. çünkü onlarca maçını analiz ediyor, karşısına iki kez çıkıyor artısı eksisi her şeyini biliyor ve beğeniyor. yıl boyu zaten ligi ve avrupada maçlarını izliyordur bundan eminim. ama bu adam sizin gibi işsiz değil gidip danimarka norveç ligi maçlarını izlesin.

    ama sanılanın aksine, terim ülke futbolunda yetişen en büyük profesyonel beyin. 100yılı devirmiş kulüplerin yanında 50-60 yıllık camiaların da fazlasıyla bulunduğu türk futbolu iklimine scouting i sokan adam kendisi. kendisi o ligleri izleyemiyor ancak oralarda maden yatıyor. işi oraları izleyip izlemeye değer isimleri çıkarıp bize sunacak bir ekip yaratalım diyor. bu ekip sadece küçük ligleri değil, büyük liglerin küçük takımlarını da mercek altına alıyor, futbolcuların yaşam tarzını inceliyor tam kapsamlı raporlar çıkartıyor. dikkatinizi çekerim, genç orta yaşlı scout önerisiyle/onayıyla alınan herkes evli ve çocuklu.
    bu scout ekibini ilk kurduğu zaman çok kullanamamıştı. sadece bruma scout ekibinin raporu doğrultusunda kadroya katılmış onu da istediği seviyeye getiremeden takımdan ayrılmıştı.

    transfer yapmayı bilmiyor demek, kadro kurmayı bilmiyor demek ciddiye alınacak bir eleştiri değil kusura bakmayın.
    ülke topraklarının gördüğü en büyük en haşmetli kadroyu kendisi kurmuştur.
    ancak insaf derim, 8-10 transfer yapılan sezonlarda bir ikisi bi zahmet hatalı olabilsin. evlat sevicilikten bahsederseniz de götümle gülerim.
    son güne kalan yedek stoper transferinde semih alınması evlat kontenjanı ile değil, başka sebeplerle açıklanır. semih transferi dışında evlat sayacak olan?
    selçuk'la sözleşme yenilenmesi mi?
    fm kafasından çıkın. bu takım her gün günde 1 ya da iki antrenmanda biraraya geliyor. bazı oyuncular, sahada bekleneni veremese de oradaki katkıları sebebiyle kadroda tutulur. selçuk da bunu çok iyi başarıyor. bakın kuyusunu kazdı dedikleri sneijder gittikten sonra takımda en sevdiği oyuncular arasına selçuk ismini koydu, muslera kendisini fazlasıyla seviyor. konu dağılmasın.
    yaptığınız eleştirilerin altı boş. daha doğrusu size dolu gözüküyor çünkü çok yanlış perspektifden bakıyorsunuz.

    neden umut bozok değil de adem büyük?
    söyliyim umut topçu mopçu değil. koca sezonda 2 gol atmış yahu santrfor bu çocuk?
    şener için yerli güvenilir ve bonservissiz bi alternatifiniz var mı?
    benim yok.
    banega babel ikilisi evet yaşlı. ama bu tecrübe olmadan deplasman ve özellikle şl maçlarını açamıyorsunuz.
    ben eminim hoca da istiyor orta sahaya bi seri çekelim, en kötü ihtimalle bi mensah alalım.
    bakalım geçen yıl transferlerin büyük çoğunluğu sessiz sedasız bitirildi. bu yıl da öyle olmayacağı ne malum?
    bi durun hele. ben kendisine güveniyorum.
    geçen yıl top oynamadı dediğiniz takım ilk yarı gerçekten kötüydü özellikle cezalar ve sakatlıkların yüksek olduğu zaman. ama ikinci yarı sağlam bir savunma ve pozisyon oyunu oynadık. ya açım bakın iki üç bireysel hata dışında pozisyon vermiyorduk maçlarda akan oyundan
App Store'dan indirin Google Play'den alın