resim
Yuto Nagatomo
Takım:FC Tokyo
Mevki:Sol Bek
Yaş:38
Boy:1.70
Uyruk:Japonya
  • 1554
    nagatomo bu sene* talihsiz sakatlıklar ve milli takımdan ötürü son haftalara kadar tam form tutamadı. ama en kritik maçlarda görevini harika bir şekilde yaptı. satılması yönünde görüş veren arkadaşları anlamakla beraber satıldığı takdirde aynı seviyede bir oyuncu bulabileceğimizi kesinlikle düşünmüyorum. japonlar genetik olarak geç yaşlanan bir ırk. 50 yaşındaki japonlar 30 gibi göstermekte. nagatomo'nun da profesyonelliği ortada. bence 36-37 yaşlarına kadar performanısını koruyacaktır.
    aynı zamanda nagatomo'nun çok underrated bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. şimdiye dek sadece şu porto'lu corona harici ciddi sıkıntılar yaşadığını görmedim.(keza o maçı da alıyorduk az daha)
    sol bek bulunması en zor mevkilerden biri. şu an en potansiyelli gösterilen beklerden olan eski oyuncumuz alex telles'i ele alalım. bizde olan performansının yetersiz olduğu konusunda çoğumuz hemfikirdir diye düşünüyorum. şu an en potansiyelli gösterilen bek oyuncularından birine tu kaka ettik biz.(haklılık payımız da vardı bu arada o ayrı konu)
    sol bek gibi bulunması zor olan bir mevkide en kötü hali bile fena olmayan nagatomo'nun bence gözden çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum. bir kere çok zeki ve savunma bilgisi üst düzey bir oyuncu. inanılmaz çevik ve inanılmaz bir enerjisi var. mariano'yla kıyaslamak da yanlış bence. mariano gerçekten çok teknik ve ismi olan bir oyuncu. ama yaşının da getirisi ile beraber ciddi defansif zaafları var.
    kadromuzun gençleşmesi gerektiğini, maaş bütçemizin düşmesi gerektiğini pek çok entry'mde belirttim. ama nagatomo'nun durumu gerçekten çok farklı. fatih terim bu adamı boşuna genç oyunculara örnek göstermedi.
    bu arada işin pazarlama kısmına girmedim hiç. nagatomo japonya'da bildiğiniz ikon bir oyuncu. adam sayesinde türk ligi 100 milyon nüfusu olan japonya pazarında izlenmeye başlandı. maaşı fazla diye düşünebilirsiniz. ama gerçekten getirisi finansal bakımdan götürüsünden fazladır. bunu çok kafaya takmayın bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın