• 1992
    bu konuyu siyasetten bağımsız her kim yorumlamaya kalkıyorsa eksik yapıyordur.

    bunu daha önce defalarca kez söyledik ama bir kez daha söyleyelim; yabancı sınırının ilk eleştiri noktasının ne olduğunu, buna kimlerin tepki gösterdiğini, bu isimlerin hangi siyasi fikrin ekrandaki sözcüsü olduğunu ve türkiye'de yürütülen siyasi propagandayı göz önüne getirirseniz meselenin fotoğrafını çekmiş olursunuz.

    nihat özdemir'in ''yabancı sınırı ile lige kalite geldi ama sayıyı yine de azaltmamız lazım'' cümlesindeki ama ile başlayan kısım, kendisini oraya atayan kişilerin düşüncesini temsil ediyor. dolayısıyla lige kalite gelmesinin, oyuncu ihraç sayısının artmasının falan zerre kadar önemi yok. dolayısıyla bu verileri öne sürüp ''yabancı sınırına hayır'' demenin de bir faydası yok. üzerinde durulması gereken konu belli, tepki gösterilmesi gereken kurum belli. türkiye'de hasıl olan şahane ifade özgürlüğünde bunun yapılamayacağı da...

    yabancı sınırı üzerinden milliyetçi söylem üretip, oy devşirmeye çalışanlar olduğu sürece mantıklı bir zeminde tartışmanın mümkün olmadığı sorun diye tanımlayıp, konuya noktayı koyayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın