• 93
    türkiye’de yetişen futbolcuların aile hayatında yetiştiği şartlar malum, bir çoğu yoksul olarak nitelendirebileceğimiz bir aileden geliyor, pek de mükemmel olmayan yetişme şartları.

    gördüğü yetersiz bir eğitim ile de çocukta vizyon diye bir şey kalmıyor. halbuki biraz vizyonlu olsalar, global olarak dünya futbolunu takip edip uyum sağlasalar çok farklı birer oyuncu olup çıkacaklar, yetenekli oldukları herkesin malumu.

    ozan kabak bunun en büyük örneği. kendisinin profesyonel yapısını ve tam bir dünya vatandaşı gibi davranmasını beğeniyorum.

    genelde bu tip oyuncular ileride yabancı futbolcular ile oynarlarsa ve hatta bu yabancı futbolcular kaliteliyse, kendilerini daha fazla geliştirebilmeye başlıyorlar. çoğu, yabancı futbolculardan çok şey öğrendiklerini söylüyor. bunun örneklerini daha önceden süper ligde gördük.

    sonuç olarak altyapının her yaş kademesinde 2-3 avrupalı ve afrikalı futbolcu bulundurursak genç yaştaki futbolcuların vizyonunda büyük bir ilerleme kaydederiz. sürekli beraber olacakları için ister istemez bir şeyler öğreneceklerdir. bu sayede oyuncu saha içi ve saha dışında daha akıllı hareket edebilecek, kendisini sürekli geliştirmesi gerektiğini farkedecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın