• 25
    taa çaylakken yazmıştım. (bkz: #2244525)

    lütfen "18 yaş altı oyuncuları yurtdışına gönderelim pişsinler gelsinler" argümanını rafa kaldırın. rica ediyorum. fifa "yassah kardeşim" diyor. yurtdışındaki pilot takımlarda 18 yaş üstü oyuncuları ya da o bölgede yaşayan 18 yaş altı oyuncuları kullanabiliriz. ha derseniz ki "3. liga (almanya 3. ligi)da takım alalım, almanya'daki gençleri bulmaya çalışalım" yemez. yedirmezler. ortalama bir genç oyuncu bile bir bundesliga takımının altyapısında oynamayı, 3. liga'da oynayan bir takımın altyapısında oynamayı tercih eder. bunun önüne geçmeniz için çok genç yaşlarda (13-16 aralığı) keşfetmeniz gerek. bu da merkezi türkiye'de bulunan bir kulüp için lojistik olarak çooook zor.

    alt liglerde bir takımı pilot takım alma konusuna gelince. hiç alt lig maçları izliyor musunuz? sahaların durumundan haberiniz var mı? mesela ben bu sene cağğğnım sarıyer'in maçlarının çok büyük çoğunluğunu izledim. yusuf ziya öniş stadyumu 2. ligin en güzel zeminlerinden birine sahip. ama gel gelelim o güya güzel olan zemine bile aslında doğru düzgün bakım yapılamıyor. antrenman sahası suni çim. maçlarda uçan tekme atmanın faulle cezalandırılmamasına değinmedim bile.

    rica ediyorum buradan pilot takımımız olmasın sonucunu çıkarmayın. pilot takım şart oğlu şart. ancak pilot takımımız olacak takımın temel giderlerini de (saha/antrenman sahası, antrenörlerinin yeterliliği, lokasyonu) karşılayabilmemiz şart. eğer sırf u-21 kapanıyor diye gelişigüzel bir takımı "aha bu bizim pilot takımımız" diyip kestirip atacaksak (beylerbeyi gibi) hiç olmasın daha iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın