resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 9512
    2018-2019 sezonunda 33 maçta kalesinde 32 gol görmüştür ve bu maçların 12 adedinde kalesini gole kapatmıştır.

    bu istatistiği seviye seviye okuyabiliriz. ilki şu. sen muslera'nın hiç gol yemediği 12 maçta sadece bir gol atmayı başarırsan, cebine toplamda 36 puan koyabiliyorsun. bu hiç de azımsanmayacak bir puan. 36 puanla neredeyse ligde kalınacaktı bu sezon.
    kalecin sana bir gol attığın takdirde 36 puan kazanabileceğin 12 maç hediye etmiş önündeki savunmacılarla.

    muslera bahsi geçen sezonda sadece 8 kere iki veya ikiden fazla gol yemiş. bu maçlardan 3 tanesini kaybetmişiz, iki tanesinde berabere kalmışız, 3 tanesini ise kazanmışız.

    muslera 12 maçta sadece bir gol yemiş. bu da mühim. bu demek oluyor ki takım 12 maçta, sezon istatistiği olan maç başı iki gole ulaşabilirse, bu 12 maçta da 36 puana ulaşabiliyorsun.

    yani muslera 72 puana ulaşmak için hiç de fena işler yapmamış bu sene. yediğinde üçer, dörder yediği rezalet savunmalı sezon başı maçlarımızı oynadık. akhisar'dan üç, trabzon'dan dört yedik sezon başında.

    ben seneye nagatomo-marcao-luyindama-linnes hattıyla birlikte iki tane çift yönlü orta saha veya bir adet defansif orta sahayla oynarsak muslera'nın 29 veya daha az gol yiyeceğini, kalesini ise 14-15 maçta gole kapatacağını düşünüyorum.

    marcao-luyindama ikilisiyle bu sezon 10 maça çıktı muslera. bu 10 maçta 9 gol yendi. 30 maça birlikte çıktıklarını hesap edersek seneye, 27 gol ediyor. seneye daha sağlam bir orta saha kurulacak gibi. benim tahminim 29 veya altı gol ancak 25 ve altı da savunmamız nagatomo-marcao-luyindama-linnes ile oluşursa şaşırtmaz. hele hele defansif orta sahamız ve orta sahamız diagne'den gelecek parayla iyi seçilirse.

    beni şaşırtan ama yine de beklediğim 20'nin altında yenecek golle sezonu kapatmak olur. şaşıracak olma nedenim şu: bu savunma hattı ligi abdullah avcı ile 15 gol altında da kapatır. ama fatih terim'in izletmek istediği oyunda bu zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın