• 1983
    sınır getirilmesinin nasıl galatasaray'a zarar vermeyeceğini anlamadığım sayıdır. abi bizim asıl hedefimiz türkiye ligi değil ki. ne zamandan beri türkiye ligini amaç olarak görür olduk. sınır getirilirse ahmet çalık ile mi avrupa'da başarı arayacağız? bu konu hakkında bizim taraftarın kabullenmişliğini bir türlü anlayamıyorum.

    ayrıca kimse farkında değil galiba ama şampiyonlar ligi sistemi değişiyor. 2024'de şampiyonlar ligi'nde olabilmek için 2020-2024 yılları arasında topladığın puanlar ile en azından ilk 24'de olman lazım. bu seviyeye ulaşamasan da en azından mümkün olduğunca yüksek puan toplayıp avrupa ligi'nde iyi torbalara gelerek yukarıyı zorlaman lazım. yerli oyuncular ile mi bu başarılacak? galatasaray önündeki 5 yılı çok iyi planlamak zorunda. bunu yaparken bu zübüklerin kara cahil önerileri ile uğraşamaz. önümüzdeki beş yıl için sistem şimdi ne ise öyle devam etmeli ve değişmesi ile ilgili şüphe bile olmamalı.

    bu arkadaşlar galatasaray'ı nasıl aşağıya çekeriz diye düşünmekten önlerini göremiyorlar ama beş yıl sonra yabancı sınırının adı bile anılmayacak. çünkü artık yerel liglerin önemi gittikçe düşecek. avrupa maçları sayısı artacak. ortak ligler kurulacak. bu döneme hazırlanırken tek bir hata şansımız bile yokken bir de yabancı sınırı ile mi uğraşacağız?

    inanıyorum ki yakın gelecekte bizim olduğumuz ligi bu adamlar yönetmeyecek çünkü biz bu adamların yönettiği ligde olmayacağız. biz ya ağırlığımızı avrupa maçlarına kaydırmış olacağız ve yerel lig formaliteye dönmüş olacak ya da daha güzeli ortak başka bir ligde bulunacağız ve avrupa maçları ile beraber bu ligde mücadele edeceğiz. ama bu döneme, bu geri zekalılıklar ile girersek dezavantajlı başlamış oluruz ve belki onlarca yıl bu durumu düzeltemeyiz.

    her olaya ligden çekilelim denmesini saçma ve yapılamaz bulmuşumdur. ancak bu sınırın getirilmesine karşı çıkmak için ligden çekilme, havuzdan çıkma gibi yapılabilecek her türlü protesto şekilleri düşünülmeli. gerekirse uefa'ya futbola siyasi müdahale olduğuna dair şikayette bulunulmalı. gerekli yerlerde davalar açılmalı. yurt dışında ses getirecek adımlar atılmalı. bu durum artık ırkçılık boyutuna ulaştı.

    yabancı sınırı kararı, türk yöneticilerin kendi üç kuruşluk çıkarları için senin kuruluş amacını engellemeye yönelik almış olduğu kasıtlı bir karardır. sen köklü bir kültüre sahip kulüp olarak, kuruluş amacına önem vermeyi bırakmışsan zaten faaliyette olmanın da çok bir anlamı kalmamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın