resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 5735
    yanlış hatırlamıyorsam 2012'de kurulan scout ekibimizin ilk meyvesiydi kendisi. o dönem, "kardeşim portekiz'in alt yaş kategorilerindeki en yetenekli topçulardan birisi, sporting lisbon forması giyiyor bu keşif mi allasen?" şeklinde eleştrilere maruz kalmıştı hatta emre utkucan ve ekibi. çünkü gerçekten de çok göz önündeydi, o dönem ülkemizde düzenlenen u20 dünya kupası(yanlışsam düzeltin lütfen)nda çok göze batmıştı baya da gol atmıştı. turnuva'nın kolombiyalı quintero ile birlikte en göze batan oyuncusuydu.(pogba zaten çoktan adını duyurmuş, juventus'da 11 e girmeye başlamıştı) quintero 10küsür milyon € bedelle porto'nun yolunu tutarken biz kendisini 12'ye kapatmıştık. kendisinin lisbon kulübü ile sorunlarının olması, sözleşmesinin son yılında olması gibi etmenlere rağmen 12 milyon € vermek zorunda kalmamız kendisine biçilen değerin ne kadar yüksek olduğunu kanıtlıyor da.

    fatih terim kendisinden büyük yıldız çıkaracaktı, özel olarak ilgileniyordu. öyle ki, liepzig'e gittikten sonra bir röportajında "fatih terim benim babam gibi" şeklinde bir açıklama yapmıştı.
    real madrid ve , eskişehirspor maçlarındaki performansları çok beğenilmiş, herkeste beklentileri allahuekber dağlarına çıkarmıştı.
    derken, zaten yabancı sınırı yüzünden kadroda zar zor yer bulabilirken, fatih terim takımdan ayrılmış, mancini gelmişti. mancini de kendisini doğru kullanamamıştı, bruma'nın performansı gitgide düşmüştü. sonrasında geçirdiği sakatlık kariyer olarak kendisini 2-3 yıl geriye attı. çok kötü dönmüştü sakatlıktan, zaten yönetimsel krizler içindeki galatasaray hamza hamzaoğlu döneminde real sociedad'a kiraladığında opsiyon olarak yalnızca 6 milyon€ koymuştu. sociedad bu opsiyonu kullanmadı, ve geri döndü. sociedad'da kendisine olan güveni geri gelen bruma, bir de yeni bir icat çıkarmıştı: sağ köşeye plase şutlar. riekerink'le başlanan sezonda, sezon önü hazırlık maçlarında bir kaç örneğini gördüğümüz bu golü beşiktaş deplasmanı dahil pek çok maçta yenilemiş, neredeyse hepsinde aynı şekilde gole ulaşmıştı. tudor geldikten sonra, soyunma odasındaki futbolcu hakimiyetini kırmak işine bruma üzerinden başladı: ilk maçı olan rizespor maçında kendisini kadro dışı bırakmıştı. bir bakıma sezon sonundaki temizliğin habercisi olan bu karar takımda ters tepmiş, o zamana kadar küçük de olsa şampiyonluk iddiasını devam ettiren galatasaray rizede aldığı beraberlik ve sonrasındaki düşük performansıyla yarıştan tamamen kopmuştu.

    sezon sonu neredeyse ilk iş olarak satılan bruma, sezon devam ederken satışı açıklanan podolski, sözleşmesi feshedilen sneijder, +1 i devreye girmesine rağmen iptal edilen sabri gibi takımın ağır abileri ile birlikte yeni takıma bütçe hazırlamıştı.
    sonrasında liepzig'de aradığı fırsatları yakalayamadı kendisi, ve şu an takımın başında fatih terim var. yaşı artık çok genç değil 25 yaşında. ama 27 yaşında garry'deki gelişimden sonra kendisinden de ümit kesilmemesi gerektiği çok açık. gelirse bonservisiyle gelmeli, en azından opsiyon olmalı. maddi olarak hiçbir sıkıntısı olmayan liepzig tok satıcıyı oynayacaktır ama 7-8 milyon bandında bitirebilirsek hem kendisi hem bizim için çok iyi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın