• 95
    "geldi sezonun sultanı" diyerek karşıldığım dönemdir*. mevki, takviyeler ve sınırlamalara uygunluk olarak konuya girişeceğimden bu uzun yazıdan dolayı sağlık sorunu yaşayacak arkadaşlardan özür diliyorum peşinen.

    kaleci: biricik kedimiz* varken as kısmını düşünmemize gerek yok. yedek olarak ise ligimizde yetişmiş türk vatandaşı bir kaleciye ihtiyaç var. 3. kaleci olarak ismail çipe yeterlidir. buradan 2 adet türkiye'de yetişmiş, 1 tanesi direkt altyapıdan oyuncu ve 1 adet de yabancı olmak üzere kadroya 3 kişi yazılıyor.

    bekler: sağ bekte bu sezon martin linnes'in direkt as başlayacağını düşünüyorum. o yüzden yedeği türkiye'de yetişmiş türk olmalıdır*. sol bek olarak yerine birisi gelmezse as oyuncumuz üstün japon teknolojimiz*, yedeği ise türkiye'de yetişmiş futbolcu olaraktan emre taşdemir olacaktır. buradan kadromuza ek olarak bir altyapı bekinin ekleneceğini düşünüyorum, ayrıca mariano ve ömer bayram'a da gitti gözüyle bakıyorum. kadroya 5 kişi daha yazılırken dağılım 2 yabancı, 3 türkiye'de yetişmiş futbolcu, 1 tanesi altyapıdan yetişme olacaktır.

    stoperler: oyun planımızda bir adet pasör stoper, 1 adet de bozucu stoper bulunuyor. pasör stoperler marcao ve donk, bozucu stoper luyindama ve ne yazık ki şimdilik türkiye'de yetişmiş futbolcu olarak ahmet çalık şeklinde olacaktır. 1 adet altyapı futbolcusu ile buraya ekleme yapılacağını ve donk'un takımda önlibero pozisyonu kalkacağından taktiksel gereklilikler hariç stoperde görev alacağını düşünüyorum. 5 kişinin 3 tanesi yabancı, 2 tanesi türkiye'de yetişmiş futbolcu, bir tanesinin altyapıdan yetişme olacaktır.

    şu ana kadar kadromuzun defans ve kale kısımlarından toplam 13 futbolcuyu yazmış bulunuyoruz. dağılım;
    a) 6 adet yabancı
    b) 7 adet türkiye'de yetimiş türk futbolcu
    c) 7 taneden 4 tanesi altyapımızdan yetişme şeklinde olacaktır.

    orta saha merkez: takımdan ayrılacağı kesin olan papa alioune ndiaye, ayrılacağını düşündüğüm fernando francisco reges ve younes belhanda ile birlikte as merkez orta sahamızın komple değişeceğini düşünüyorum. bir adet defansı daha ağır basan ama pas özelliği iyi yabancı orta saha, bir adet de ofansı daha ağır basan box to box yabancı orta saha transferine kesin gözü ile bakıyorum. bu mevkide asıl problem ise yedeklerinin türk olma gerekliliği, çünkü 14 yabancı sınırını ile hareket etmek bizi önümüzdeki sezonlarda üzecektir. ben istemesem de selçuk inan'ın takımda 1 sene daha kalacağını düşünüyorum ancak yedeğin yedeği olursa bir mantığı olacaktır. yukarıda belirttiğim özelliklerde 2 adet türk futbolcuya net şekilde ihtiyacımız var ve gerçekten de aklıma fiyatı da uygun, yedek olabilecek hiçbir futbolcu gelmiyor. bu transferde tek avantajımız kale, defans ve selçuk sayesinde yerli yetişmiş kotamızın hem lig hem şampiyonlar ligi için şimdiden uygun olması ve gurbetçi transfer edebiliyor oluşumuz.

    kanatlar: sol tarafta henry onyekuru tekrar kiralanabilirse kesinlikle kiralanacaktır. sağda ise sofiane feghouli'nin farklı oyun formasyonlarına da uyum sağlayabilme özelliğinden ötürü hocanın kadroda maaşına rağmen tutacağını düşünüyorum.
    yedek olarak ise bonservissiz olarak gökhan töre veya uygun fiyata ikna edilirse deniz türüç hamlesi beni şaşırtmayacaktır. sözleşme yenilemesi halinde yunus akgün de kadroda olacaktır. eğer ki oyuncu satışlarından iyi para kazanırsak ben onyekuru yerine daha çizgiyi seven ve iyi orta kesen lokomotif tip bir kanat hamlesini de ihtimalli görüyorum.

    forvet ve forvet arkası: açıkçası hocamızın geçmiş sistemlerini de düşünürsek taktiğimiz 4-4-2, 4-4-1-1 veya bu sistemlerin asimetrik düzenleri şeklinde olacaktır. bu yüzden de hocanın ryan babel sevdasını çok iyi anlayabiliyorum. normalde talihsiz sakatlık olmasa emre akbaba ve babel ile gezici forvet veya forvet arkası mevkisini kapatacaktık, ancak şimdi koşullar değişti. atalay babacan sadece yaz kampıyla ne kadar hazır olabilir onu bilemediğimden ya kostas mitroglou bu role bürünecek, ya da kendisinin kiralık sözleşmesi fesih edilip bu özelliklere uygun bir oyuncu kiralanacaktır. forvet bölgesine ise presi bilen, top tutabilen 1 yabancı oyuncu kesinlikle alınacaktır, tabi mbaye diagne gidebilirse.. emre akbaba sakatlandığı için forvet yedeğimiz türk olması zorunlu hale gelecektir.

    bütün mevkileri yazdığım tip oyunculara göre doldurunca;
    a) 12 yabancı
    b) 9 türkiye'de yetişmiş futbolcu
    c) 9 kişiden 5 tanesi altyapıdan yetişmiş futbolcu
    d) türk pasaportlu ama yetişmiş sayılmayan 4 futbolcu ile toplam 25 kişilik kadromuz oluşuyor. gideceklere göre geleceklerin kalitesi, fiyatı hepsi etkilenecektir. yedek kulübemiz bu yazdıklarıma göre yine pek güçlenmemiş gibi gözükse de en azından oyuncuların rolleri taktiksel bağlamda alakasız olmayacağından bu seneki gibi bariz bir zayıflık yaşayacağımız düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın