• 100
    2018-19 sezonunun sonuna gelirken son bir yazı...

    kariyer modunun altını üstüne getirmiş ve sıkılmış biri olaraktan veda etmek istiyorum bu güzel oyuna.

    •kariyer modunun kesinlikle bug’ı olan timo werner.

    bu keşfediş rb leipzig‘in oyun sistemini sevmemle başladı. 4-2-2-2 sistemi yani:
    2 defansif ortasaha, 2 ofansif ortasaha ve tabikiide olmazsa olmaz 2 santrafor. top kaybından sonra pres(geride kalda olabülü, tercih meselesi) ve uzun top dinamik taktikleri ile şaha kalkan bu sistem sizi en geç 2 sene içerisinde oyundaki tüm kupaları alarak domine bir oyun oynamanızı sağlayacak. bunda en büyük pay sahibi oyuncu tabiikide timo werner olacaktır. gücü, bitiriciliği ve hızı muazzam seviyede olan bu oyuncu için city, paris gibi takımların teklifini elinizin tersiyle reddetmek ilk kuralınız olmalı. size hangi takıma transfer ederseniz edin kupayı getirecektir. defans arkasına atılan her topta sizi gol diye ayağa kaldırabilecek bir kudret bu. hani pes 2013’ün hilesi deriz ya agüero için... uzun yıllar sonra bariz bir bug görmemi sağladığı için kendilerine buradan teşekkür ediyorum ve takım arkadaşlarının nasıl olması gerektiği hakkındaki kısma geçiyorum.

    ofansif orta saha seçimleriniz mümkünse bruma tarzı sprint hızı yüksek oyuncular olmalı ki hem defansta hem de ofansta etkili olabilesiniz. ayrıca werner’in partneri de mümkünse sprinter olmalı. gidip tank gibi adam koymayın :(... defansif ortasaha seçimlerinde de kesinlikle adam yiyen orta sahalara önem veriyoruz. şut yeteneği ortalama üstü olmalı defansif orta sahalarınızın çünkü bir çok fırsat gelicek. son olarak beklerinizden biri ataklara katılmalı ve biri dengeli olmalı ki arkada boşluklar vermeyesiniz.

    dinamik taktiklerde ben bunları kullanmak istemiyorum yeaa demeyin. sürekli baskı, hızlı oyun kur gibi taktikler takımınızı en kolay yoran taktikler bu oyunda. ayrıca geriye düşseniz de, öne geçseniz de oyun planınızı değiştirmemeye özen gösterin.

    geniş kapsamlı oyuncu tavsiyesinde bulunmak isterdim ama direkt hedef oyuncuları size sunmak istiyorum:

    hwang hee chan: ben forvete milyon euro’lar dökemem. genç olsun, at gibi koşsun diyorsanız derdinize derman olabilecek koreli. overall olarak yamulmuyorsam en az 75-77 arası başlıyor. *

    lucas tousart: defansif orta saha mı arıyorsunuz? genç mi olsun? neredeyse ozan tufan ile eşdeğer bir bonservise sahip olup ortasahanızı güven ile teslim edebileceğiniz bir oyuncu.

    amaodu diawara: 90 overall’leri görebilecek kadar parlak bir orta saha oyuncusu. 3’e 5’e bakma al.

    angel gomes: en fazla 8 milyon euro verip alabileceğiniz bir yıldız adayı. gelişmekten yorulmayan, geliştiğinde büyük takımların salça olduğu ofansif orta saha. şahsen oyunda kendisini beğenmesemde 168 milyon euro’luk serbest kalma bedelini psg ödediği zaman dumur olmuştum.

    angelino: bir sol bekten fazlası olan yıldız adayı... hali hazırda sarrachi ile uzun yıllar size bek sıkıntısı yaşatmayacaktır.

    pablo maffeo: pırpır sağ bek. 88 overall’ü rahatlıkla görecektir. almayanlar pişman olabilir..

    lautaro martinez: kendisini oyunda pek sevmesemde rahatlıkla gelişebilen ve piyasa değerini katlayan genç forvet. gerisi size kalmış.

    ethan ampadu: sudan ucuz olan bu genç stoper arkadaş yıllar içerisinde piyasa değerini tavan yapıyor. benden söylemesi...

    luiz felipe: çabucak gelişen stoper adayıgillerden.

    riedewald: sol stoper mevkisinin baş tacı olan stoper. fazla bir bonservis bedeli ödeyeceğinizi sanmıyorum.

    erling braut haaland: illa ben tank forvet ile oynayacağım diyorsanız bu arkadaş sizin halinizden anlayacaktır. düşük bonservis bedeli, genç oluşu ve gelişime açık olmasıyla bilinir ama şahsımca tavsiye edilmez.

    william carvalho: parayı bulduğunuzda danilo pereira ile birlikte yönelmeniz gereken defansiz ortasahalardan biri...

    andrii lunin: oyunun gelişime en açık kalecilerinden biri olarak tavsiyemdir. fiorentina’lı lafont ile birlikte paraya kıyılası...

    tabii bu oyuncular dışında önerebileceğim bir çok kişi var fakat 4-2-2-2 sistemine uygun değiller. zaten leipzig takımının genç oyunculara sahip oluşu en büyük avantajı. upamecano, konate, mukiele, laimer ve augustin hem sizler için bir alternatif hem de kolaylıkla gelişebilecek oyuncular.

    arkadaşlarınıza karşı oynarken de rahatlıkla bu sistemi uygulayabilir veyahut direkt leipzig takımı ile oynayabilirsiniz diyerek yazımı sonlandırıyor ve fifa 2020’ı sabırsızlıkla bekliyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın