• 2791
    türk futbolundaki boşluk ile şenol güneş ve fikret orman’ın doğrularıyla kazandıkları başarıları kendilerine mal eden oluşum.

    bir şahıs tarafından organize edilen oluşum sosyal medya ve sözlüklerde çok hızlı şekilde konsolide olup rakiplere saldırabiliyor. çoğu ergen ve bilinçsiz gençlerden oluşuyor. herhangi bir ahlaki meseleleri yok. siyasi troller gibi çalışıyorlar. toplumsal sonuçları olabilecek meselelerde bile yangına körükle gidebiliyorlar. her türlü hakareti, aşağılamayı, iftirayı meşru görüyorlar.

    şöyle örnek vereyim. yakın zamanda suriyelilerle galatasaray’ı özdeşleştiren saçma sapan bir başlık ekşi sözlükte açıldı. komik desen değil, yaratıcı desen değil. üstüne ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi barından bir başlık. bunun hemen ardından her yerde, twitter’da, ekşi sözlükte galatasaray yazılarının altı bu suriyeli saçmalığıyla doldu. o kadar hızlı organize edildi ki bu troller haricinde çoğu kişi bu saçmalığın ne olduğunu bile bilmiyor. bunun yanı sıra nicklerin arkasına sığınarak fetö iftiraları her yerde devam ediyor.

    bu saçma söylemler, iftiralar, hakaretler her takım taraftarında var. lakin diğerleri münferit durumlar. lakin bu arkadaşların durumu sıkıntılı. örgütlü nefret söylemleri yarın öbür gün toplumsal sonuçlar doğuracaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın