resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 19510
    bu sezon onu çokça eleştirsem de devre arasında istediği santrfor takıma uyum sağlar sağlamaz gayet iyi oynamaya başladık. ilk geldiği günden beri istikrarlı olarak hata yapan marcao'nun haddinden fazla övüldüğünü düşünsem de onun ve luyindama'nın dikine pas yeteneğinin yüksek olması da hücum yönünden işimizi kolaylaştırdı. takım her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor, çünkü doğru profilde oyuncuları transfer ediyoruz. fatih hoca geldiğinden beri hangi mevkiye transfer yapılırsa yapılsın, stoper de alsak, forvet arkası da alsak, kanat da alsak yüksek tempoya uyum gösteren ve top tekniği yüksek isimler seçiliyor.

    bu yaz fernando-ndiaye ikilisine güle güle deyip yerine hem atletik hem teknik yönden daha iyi oyuncular aldığımızda avrupa'da da iddialı olabilecek bir takım kuracağımıza inanıyorum. burada tek handikap takımın seviyesi yükseldikçe altyapı oyuncularının yetersizliğinin iyice belirgin hale gelmesi. bundan iki sene önce genç yunus akgün türkiye kupası'nda 6 gol atsa sağ kanatta oynayan yasin'i kesip ilk 11 oynasın isterdik. fakat şimdi as oyuncular o kadar iyi ki kimse "feghouli'yi kesip yunus'u oynatalım" diyemiyor.

    bu yaz fatih hoca'nın altyapıdaki gençleri kısmen de olsa elemesi ve gelen transfer tekliflerini değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. hiçbir gencin paf ligi'nde oynayarak gelişmeyeceğini hoca benden çok daha iyi biliyor, fakat bazı oyuncular a takıma çıktığı her seferinde maalesef hayal kırıklığı yaşatıyor. bu oyuncuları henüz piyasaları varken "sonraki satıştan pay maddesi" koydurarak satması ve bu sayede alttan gelen oyuncuların önünü açması en doğrusu olur.

    örneğin paf takımda sürüsüne bereket ortasaha yer aldığı için 1.80 boyundaki gökay güney'i stoperde oynatmak gibi bir saçmalık yapıyoruz. eğer sergio ramos gibi olağanüstü bir sıçrama yeteneği yoksa, gökay'ın o boyla erzurumspor'da bile stoper oynayamayacağını herkes biliyor ama sırf kadro dolsun diye bu oyuncu stoperde oynatılıyor. dünya kulübü olma amacımız varsa önce böyle angutlukları bitirmemiz, her mevkide o mevkinin gereklerini yerine getirecek oyuncuları oynatmamız lazım.

    galatasaray paf takımı gerekirse ligi 10. sırada bitirsin ama her mevkide sadece potansiyeli olan oyuncular oynasın. hata yaparak gelişen 16-17 yaşında bir genci, nisbeten daha az hata yapan ama kendini geliştirmek için hiçbir çaba sarf etmeyen 20 yaşına gelmiş tiplere tercih etmek zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın