resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 19457
    fatih terim türkiye cumhuriyeti'nin yetiştirdiği en iyi teknik direktördür. net. tartışmaya dahi girilemez. 2.yi tartışabiliriz. orası ayrı. 2.lik için 3-4 farklı isim var aklıma gelen. ama birinci fatih terim'dir.

    ancak.... kendisinin kötü gidişatta eleştirilmesi son derece normaldir. bakın. 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçından bahsetmiyorum. 2017-2018 sezonu ikinci yarısını ve 2018-2019 sezonunu 15 nisan 2019'a kadar olan kısmını düşünün. kaç defa "bizim takım gerçekten iyi oynuyor" dediniz? kaç defa bir maçta "hoca bitir/bitirme hoca" diye dualar ettiniz?

    bakın renktaşlar. ben "galatasaray dünyanın en iyi oyuncularından kurulu takımı neden olamadı?" demiyorum. ben takımımın pas hatası yapmasına, kötü şut çekmesine, defansta ayaklarının dolanmasına, rakipten yavaş olmasına bakmıyorum. varsın orta saham 3 pas öteye topu atamasın. bir sonraki denemesinde atar. varsın forvetim 6 pastan aya vursun. bir sonraki denemesinde ağları sarsar.

    beni rahatsız eden takımın başı kesik tavuk gibi oynuyor olması. 1 yıl geçti. aramaya kalksak sözlükte en az binlerce "sistem yok sistem." içerikli gönderi ile karşılaşırız. sözlükte yazan herkesin futbol gurusu, günde 15 saat futbol takip eden kişiler olmadığı ortada. ancak yüzlerce kişinin ifade ettiği bir konuda en azından küçük de olsa bir haklılık payı olamaz mı?

    şampiyonlar ligi'nin açık ara farkla en az koşan takımı bizdik. (bkz: #2564438) süper lig'de 4 hafta öncesine kadar en az koşan takım da bizdik. (4 haftadır koşu mesafelerini kontrol etmeyi bıraktım.) evet takımın bir kondisyoneri yoktu. peki takımın kondisyonerinin olmamasının suçlusu da mı benim? avrupa'da kondisyoneri olmadan sezona başlayan takım var mı? futbol sahada taktik ve teknikle oynanır. doğru. ancak kondisyon futbol bilgisi ile değil sağlık ve anatomi bilgisi ile ilgilidir. fatih hoca yönetime "benim bir kondisyonere ihtiyacım var" dememiş ve 6 ay boyunca takımın kondisyonunu bir voleybolcuya emanet etmişse.... kimi eleştireyim? ahmet'i mehmet'i mi?

    eğer takımım 28 haftalık süreçte nasıl oynamaya çalıştığını bana gösterememişse... sahada nereye ne zaman koşması gerektiğine dair hiç bir fikri yoksa... sadece bireysel yetenekle maç kazanıyorsa... benfica'nın yaptığı orta saha baskısından da alanya'nın yaptığı orta saha baskısından da kurtulamıyorsa... kapanan takımlara karşı 750 pas yapıp rakip ceza alanına ulaşamayınca abuk subuk top şişiriyorsa........

    ben ne yapayım? ne edeyim? maçları gözüm kapalı, kulağım tıkalı mı takip edeyim? gözümün gördüğünü dile getirmeyeyim mi?

    daha önce de pek çok kişi dile getirdi. fatih terim'i eleştirmek fatih terim'den nefret etmek değildir. arada nefret besleyen 3-5 kendini bilmez vardır. doğru. ancak herkesi aynı kefeye koyamazsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın