• 331
    youtube da bir kanal vardı adını hatırlamıyorum şimdi. adam sadece farklı renklerdeki misketleri bir parkur kurup hepsini aynı yerden serbest bırakıp yarıştırıyordu. herkes "hadi sarı misket" "hadi mavi yapmaa!" gibi yorumlarla takip ediyor.
    rekabet, insanlık tarihinin doğuşundan beri var. futbol taraftarlığı da, herkesin tek bir takım seçerek bu duyguyu daha da güçlü hissetmesini sağlıyor. dikkat ederseniz takip eden hemen herkesin "tutmayı seçtiği" bir takım var. ya bir aile bir arkadaş hikayesiyle ya da tamamen bambaşka bir sebep uydurup yabancı liglerden bile bir takım seçiyor kendine. bireysel sporlarda fanatiklik pek olmaz çünkü o adam bir kaç sene oynar anca tenis, boks vs. gibi. peki neden o kadar takım sporu varken futbol bu kadar yaygın dersek ise benim yorumum, hemen hemen her sporda bir ekipman, aksesuar bir şey gerekiyor. voleybol filesiz, basketbol potasız oynanmaz gibi. ama futbol öyle mi ? gerekirse top bile olmasın şişeyi ezip onunla bile oynanıyor. iki nokta belirlediğin zaman al sana kale.
    sonuç olarak, bana da ne kadar saçma gelirse gelsin insan takip etmek istiyor. özellikle galatasaray söz konusu olunca hayatın öncelikler sıralamasında önlere bile konuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın