• 3372
    çok iyi bir sezon geçiren koç.

    bu sezon efes'le işi başka bir boyuta taşıdı coaching konusunda. kariyeri boyunca çok başarılı sezonlar geçirdi, önemli işlere imzasını attı falan ama bu sezonki kadar dominant ve aynı zamanda oyuncuları tarafından sevilen bir koç karakteri ortaya koymamıştı.

    geçtiğimiz sezonlarda parkeye basketbol iq'sunu elbette yansıtıyordu lakin oyuncularıyla arasında sık sık bir çatışma hali olurdu. şu an bu yok. maçlarda oyuncularıyla iletişimi çok başka, özellikle iki guard larkin ve micic'le. hal böyle olunca ataman'ın oyuna hakimiyeti de had safhada oluyor. dikkat edin, her savunma - hücum geçişinde larkin'in de micic'in de (hatta simon'un da) kafalar önce ataman'a dönüyor direktifin ne olduğunu görmek için. diğer açıdan bakarsak da, ataman oyuncularına inanıyor ve seti çoğu zaman guard'ların inisiyatifine bırakıyor. bu bir karşılıklı güven göstergesi. sadece bobua'yla bağı tam anlamıyla kuramadı koç fakat bu biraz da oyuncu kişiliği kaynaklı bir noksanlık. fransız şutör biraz fazla cool bir arkadaş olduğundan olsa gerek. önceki yıllarda arroyo'yla üst düzey bir koç - oyuncu ilişkisi kurmuştu ataman. bu sezon buna benzer bir bağı iki guard'la birlikte kurması efes'in ritmine büyük artı oldu.

    oyuncu ilişkileri dışında ataman'ı nasıl biliriz? mola almamakta ısrar eden bir koç? bingo. bu sene o da yok hocada. maçlarda en ufak bir ritim kaybı gördüğünde oyuna anında müdahale ediyor. mola almama inadından vazgeçmesi kendisi açısından büyük karakter update'i ki elbette takıma da yansıyor bu.

    kusursuz mu ataman? hayır. zaman zaman tabii ki hata yapıyor da, hangi koç saçmalamıyor ki. en iyi olarak anılanlar bile hata yapıyor.

    son olarak; efes bu sezonki iyi gidişini koçun sene başındaki şahane kadro mühendisliğine (anderson'ın yerine daha iyisi olabilirdi) ve sezon başlangıcındaki kusursuz kamp dönemine (üst düzey bir kondisyon kampı imiş, biraz da bu yüzden sakatlık belası vurmadı kendilerini) borçlu bir anlamda da. temelin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi.

    euroleague final four'unda vitoria'da yer alacaktır koç. euroleague normal sezonu bazında da kesinlikle "yılın koçu" kendisi. bütçe - performans anlamında ataman'dan daha başarılısı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın