• 12568
    https://eksisozluk.com/entry/87880084

    eksisozlukte bir yazar tarafindan 2019'da hala sozluk formatini koruyor diye elestirilen sozluk. bir eksisozluk yazari yaziyor bunu. ben 10 yildir galatasaray sozluk yazariyim, uzun yillar cok az yazdim. eksisozluk ve alisamiyen.net forum bana yetiyordu. sonrasinda eksisozluk o kadar rezil bir yere donustu ki orayi okumaktan da oraya yazmaktan da en ufak bir keyif almaz oldum. zamanla burada daha fazla vakit gecirmeye basladim. nihayetinde eksi'deki hesabimi da huzurla kapattim.

    kurallar bazen benim de canimi sikiyor, yeri geliyor moderatorlerle mesajdan tartisiyoruz da. ama hepsi cok onemli bir amaca hizmet ediyor: galatasaray sozluk'un bir sozluk olarak kimligini ve bir sosyal medya mecrai olarak kalitesini korumak.
    benim en dalga gectigim, bazen uzun uzun zaman tasvirleriyle sacma sapan entryler girip hafiften alaya almayi sevdigim zaman bakimindan niteliksiz entry kurali bile cok degerli bir amaca hizmet ediyor. insallah bundan on yil sonra sozluk hala duruyor olursa, o gun 18-19 yasina gelmis bir cocuk luyindama'nin basligina girdiginde "bugun cok iyi oynadi" gibi bir entry gormeyecek. hangi macta iyi oynadi, yazar neden iyi oynadigini dusunuyor, zamani net, gerekcesi net yazilar gorecek. twitter'in, eksisozluk'un, forumlarin aksine galatasaray sozluk gecici olmayan bir yazi ortami vaat ediyor. verba volant scripta valent* dusturunu siar edinmis, yazmanin ciddi bir is oldugunun bilincinde olan bir yaklasimla, twitterdan, facebooktan, yeni haliyle eksisozlukten ve snapchat misali tum gecicilikten uzak, belki 21. yy'in hizini yakalayamayan ama yazinin tum caglar boyunca sahip oldugu kaliciligi kaybetmemek icin ugrasan bir girisim burasi. butun bunlari da para icin degil keyif icin yapan bir yonetimi var.

    sozluk formatini sevmeyenlere onlarca forum var. kuraldan hazzetmeyenlere twitter var. galatasaray sozluk adindan da anlasilacagi uzere bir sozluktur.

    sozlugu kuranlar ve benim gibi eski nesiller simdi ya saclarinda tek tuk beyazlar cikmaya baslamis ya da alin sac cizgisi hafiften yukari cikmis, haliyle belki de yeni nesil taraftarlar tarafindan gunu yakalayamadigi, 21. yuzyilin sosyal medya ortamina ayak uyduramadigi icin elestirilebilecek, biraz eski kafa, 20. yuzyilin son nesli insanlariz. ama icerigin degerinin 21. yuzyilin hizina ayak uyduracak bicimde hizla tukenmesine izin veren bir sozluk de ayni yipratici hizla yok olacaktir. dolayisiyla bugunu tam manasiyla yakalayamamak, bugunun yikiciligindan kurtulmanin da tek yoludur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın