• 220
    şu an işi iyi götüren 2li. ben ozan serdar ikilisinden çok memnundum. özellikle ozan'dan zira adamın topla yaptığı her hamlenin altındaki mana bariz gözüküyordu. (şu an ne durumda bilmiyorum.) serdar da çok belli etmese de topla iyi denebilecek bir seviyedeydi. ozan bu konuda daha hayal kurdursa da serdar da bir semih kaya değildi. hatırlarsanız zamanında chelsea deplasmanında mourinho bir semih'e pres yaptırmamıştı ve düzenli olarak semih'in topla buluşmasına sebep olmuştu. oradan çıkacak olan toplara baskı yapmak daha kolay gelmişti. 2 oyuncumuz da böyle bir handikap yoktu.

    belli ki şu anki tandem de seçilirken belli defansif kalibrenin üzerine bu özelliklere de dikkat edilmiş. gerek pasla gerek dribling ile ilk baskı hattını kırma planı var. bunun için bu iki oyuncumuz, atletik hem dururken hem de dribling halinde iken pas atabilen oyuncular. dikkat ederseniz bazen stoperlerin civarına fatih hoca orta saha göndermiyor. pas atılacak bölgede çoğunluğu sağlayıp 2. pası daha rahat yapmak için. ya da ağırlık merkezinden dolayı diğer taraftaki açığa uzun top atmaları sağlanıyor.

    stoperlere pres geldiğinde daha çok orta saha geri geliyor ki oradaki istasyon artsın. böyle durumlarda merkezde boşaltılan alana ya direkt bir pas geliyor ya da merkeze gelen üçlüden biri duvar pasıyla veya ayağında top olan boş koridora driblingle presi kırmaya çalışıyor.

    bunlar teoride benim çok hoşuma giden şeyler ama ince işler. örneğin başakşehir gibi alan parselasyonunu çok iyi yapan bir takıma karşı ne kadar verimli olacak kestiremiyorum ve merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın