resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 19147
    kariyerinde 2. galatasaray dönemi dışında her zaman başarılı olan teknik adam.

    - milli takım dönemlerine 2008'de bir avrupa üçüncülüğü ile belki de türkiye milli takımının bir daha hayal edemeyeceği bir başarı sığdırmıştır.
    - son milli takım macerasında da berbat takımı avrupa kupasına götürüp hırvatistan ve ispanya'nın bulunduğu gruptan çıkmayı hain futbolculara rağmen kıl payı kaçırmıştır. aynı takım kendisinden sonra rusya ve isveç'in bulunduğu ligde küme düşmüştür.

    - 3. galatasaray döneminde biri "iki kere" olmak üzere iki şampiyonluk ve şampiyonlar ligi çeyrek finali yapmış daha sonra istifa etmemiş, tam aksine antremandayken kovulmuştur.

    - italya macerasında yönettiği fiorentina'yla çok güzel ivme yakalayıp takımı italya kupasında milan'ı eleyerek finale çıkartmıştır. milan'daki kariyeri için ise hiçbir teknik adam için yeterli olacak süre verilmemiştir.

    - 1. galatasaray dönemi hakkında bilgi veremeyeceğim, o konuda direk tarih kitaplarından bilgi alabilirsiniz!

    romantikmişız. peh. türkiye milli takımını brezilya sananlar, galatasaray'ı real madrid sananlar romantik değil terim'in geçmişine saygısı olanlar romantik. hadi abi hadi.

    romantik olmayın ayağına gerçekleri çarpıtarak anlatılmasına alışırız, araya bir milli takım, bir italya, bir 2. bir de 3. galatasaray dönemi serpiştiririz bunlar başarısızlık olarak algılanır sanıyorsanız bilin ki ne kirli algınıza yenik düşeriz ne de alışırız!

    ellerim ve aklım yerinde olduğu sürece hocamı hep bu algıcılara karşı savunacağım, sürekli savunacağım.

    kendisini maçlar özelinde, sezon özelinde herkes gibi ben de eleştiririm. yanlış olduğunu düşündüğüm kararları olabilir fakat geçmişe dair eleştirildiği an hele hele galatasaray sözlükte eleştirildiği an bunda art niyet ararım.

    kimse unutmasın ki...
    tarih bir kere yazıldı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın