resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 19133
    hiç unutmuyorum; bir keresinde, hatırlamadığım bir kanalda gündüz kuşağı spor haberlerini izliyorum. o zamanlar 3. fatih terim dönemi, üst üste gelen 2 şampiyonluk, şampiyonlar ligi çeyrek finali, feneri yine bir süper kupa finalinde ülkemin memleketlerinden birinde yine tokatlamışız vs., çok daha büyük hedefler var. 4. yıldızı istiyoruz ve eminiz bundan, ama bir yanda avrupa'dan kupa da bekliyoruz. keyifler gıcır yani... tek kötü durum; ünal aysal ile fatih terim arasındaki problemlerin yavaştan gün yüzüne çıkmasıydı. yine de o kadar önemsenmiyordu o zamanlar.

    neyse; bu spor programında, aziz yıldırım'ın ismini hatırlamıyorum ama yüzü tanıdık bir muhabir ile röportajını yayınladılar. muhabir aşağı yukarı şu soruyu sordu:

    - sayın aziz yıldırım; son zamanlarda fatih terim'in federasyon başkanı olması gündemde, sizce nasıl karşılıyorsunuz bu durumu?

    aziz yıldırım'da aşağı yukarı şu cevabı vermişti;

    - fatih terim türk futbolunun, en önemli isimlerinden birisi. ben böyle bir durum olursa sıcak karşılarım.

    fatih terim'i günahı kadar sevmeyen bu adam, nasıl oldu da birdenbire bu adamı öven açıklama yaptı, hem de koyu galatasaray efsanesi bu adamın tff'nin başında olmasını destekledi, o gün hiç ama hiç anlamamıştım. bu aziz yıldırım ne ayak falan dedim hatta kedi kendime. neyse; o sene transfer dönemi kapandı vs. derken fatih terim'in birdenbire a milli takım teknik direktörlüğü için 4 maçlığına adı geçti. o arada ünal aysal ile aralarındaki sorun, iyice ipleri koparma noktasına getırdi, falan derken bir de baktık ki; fatih terim - ünal aysal - a milli takım üçgeninde, fatih terim galatasaray'dan istifa etti ve a milli takım'ın başına geçti. daha sonra biz roberto mancini ile anlaştık, vs. sonra da günümüze kadar olanlar hepinizin malumu. tabiki bu arada kurduğumuz hayallerde, o güzelim rüya takımda birer birer yok oldu gitti...

    şimdiler de federasyon başkanlığı ve fatih terim ismi yine yan yana yer alıyormuş. yine galatasaray'ı karıştırmaktan başka bir durum görmüyorum ben. bence aynı tuzağa eşşek bile iki kere düşmez...
App Store'dan indirin Google Play'den alın