resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 19110
    kendisinin de kefil olacağı, kafasındaki oyun anlayışını modern oyuna daha uygun şekilde uygulayabilecek genç, avrupalı bir ekibi getirip takımın başına koyması gereken teknik direktörümüz. kendisi de bu ekibin başında olmalı.

    fatih terim'in teknik direktör yetiştirememesi başlığında girdiğim entry'ye saçma tepkiler geldi ama taraftarlar yaklaşan sorunların pek farkında değil. çünkü gene günü kurtarma ve savunma refleksiyle tepki verdiler. bu dediğimiz yapılmazsa, kendisinden sonra büyük bir buhran dönemi galatasaray'ı bekliyor demektir. çünkü artık "terim gelsin, toparlasın diyemeyeceğiz" 4-5 sene sonra. bu kulübün 96-00 hariç tek bir stabil dönemi yok modern zamanlarda, unutmayın.

    peki terim neden asla kulüpten ayrılmamalı? yapısal sorunları olan bir kulübün, medyanın ve taraftar algısının son derece dipte olduğu bir ülkede başka bir otorite ile ayakta kalması zor. çok defa gördük. kendisinin 10 yıl boyunca genel menajer veya genel sorumlu gibi bir unvan ile tüm florya'ya hakim olarak bu genç ekibi medyaya karşı koruma, ülke dinamikleri gereği yapılacak eleştirileri göğüsleme gibi birçok kurdu olduğu asıl konuda desteklemesi ve düzenlemesi gerekiyor. saha içi giderek daha fazla yoruyor kendisini ve beklenmedik hatalar görüyoruz. başkanlık düşünüyor deniliyor ama bu ihtimal bence zor.

    bize gelen avrupalı isimlerin genel sorunu; medya baskısı karşısında istediklerini gerçekleştirememeleri, oynatmak istedikleri oyuna uygun oyuncular yerine sürekli posası çıkmış 28 yaş üstü oyuncuların alınmasıydı. şimdi elde bir 2000 jenerasyonu var, terim de tüm bu sürecin tek yöneticisi olarak görevde olursa hem altyapı hem daha doğru transferlerin yönetimini daha berrak bir kafayla yapabilir.

    hem böylece arkasında durduğu bu ekip, galatasaray'ın en az 10-15 yılını inşa edip gelecek olan teknik direktörlerin bu ekolden olmasına ön ayak olur. artık bir ekol belirlenmeli ve bunun dışına çıkılmamalı.

    terim'den başkası bunu yapamaz, medya yer bitirir kim gelirse. başlarında birisi olmalı. aslolan galatasaray ise bunu yapması gerekiyor bence. galatasaray derwall etkisiyle çeyrek asırlık dev bir atılım gerçekleştirdi ise, terim de önümüzde kalan son 3-5 yılda saha içindeki kargaşayla direkt uğraşmak yerine böyle bir bilge tavra bürünmeli ve bir çeyrek asır daha bu kulübün başarılarında adı anılmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın