resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 19095
    3 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçında puan kaybinin bana gore bas sorumlusudur. kendisini seven, savunan biri olarak bunu soylemekten gocunmuyorum. sezon basindan beri birkac istisna haric her mac sahaya 4-1-4-1 dizilen bir takimimiz var. iki dortlu arasindaki 1 pozisyonunda tercih ettigimiz isimler fernando ve donk. bu mac sahaya ayni dizilisle, ayni planla cikiyoruz, bu pozisyonda tercih edilen isim selcuk. ben isin dizilisinde degilim, ama ortada bir sistem ve oyuncu gorevlendirmesi varsa, bu 3 oyuncu ayni gorevde oynayabilecek, benzer oyuncular midir? ilk yari sonunda selcuk'un basligina bakarsaniz bircok yazarimizin kendisini elestirdigini gorursunuz, haklilardi. ancak benim gordugum selcuk'un altindan kalkamayacagi bastan belli olan bir gorevlendirmeyi yapan fatih hoca ve elinden geleni yapmaya calisan bir selcuk vardi sahada. selcuk'un takima olumlu katki verdigi maclarda ustlendigi gorev ve merkezdeki partnerleriyle bu mactaki gorev ve partnerlerini kiyaslarsaniz ne demek istedigimi anlayacaksiniz. bu noktada eger fatih hoca selcuk'un olumlu etkisini gorup onu takima katmak istediyse neden kendisinin gorevini degistirdi? ayni plana selcuk'u farkli bir gorevde monte etmek yerine birkac ufak dokunusla (ndiaye'nin farkli bir gorevlendirmeyle selcuk'a, belhanda'nin forvete yaklastigi 4-2-3-1, veya sozlukte sikca dillendirilen 4-4-2, hatta ve hatta sadece ndiaye'yle selcuk'un gorev degistigi ayni 4-1-4-1 bile olabilirdi) hem selcuk'tan daha iyi verim alip hem baska parcalarin verimini arttiramaz miydik? bunlari cevaplamak zor, ama benim gorusum taktiksel olarak daha esnek olmamiz gerektigi yonunde. eger bu olmayacaksa da selcuk'un yerine donk'u tercih etmek en azindan daha tutarli bir karar olurdu diye dusunuyorum.

    bir diger ciddi rahatsizlik duydugum konu duran toplar. on direk, arka direk, orta bolum, kisa pas; bunlar yine benim cok umrumda degil. sozlukte cok elestirilse de istatistiksel olarak en cok gol on direge kullanilan kornerlerden geliyor, dolayisiyla cogunlukla bu bolgenin tercih edilmesi anormal degil. ancak beni asil rahatsiz eden konu ayni mac icinde 3-4 farkli oyuncunun duran top kullanmasi. bir bakiyorum selcuk, bir bakiyorum belhanda, bir bakiyorum emre oyuna girmis o kullaniyor, derken sinan oyuna girmis o kullaniyor. duran top bir organizasyon isidir. duran topu kullanan kisinin bu kadar sik degismesi, sizin bu organizasyonu onemsemediginize isaret eder. gunumuz futbolunda herhangi bir kulubun duran top organizasyonunu onemsememe, buna calismama gibi bir luksu yok. bu macta veya gelecek bircok macta luyindama, diagne, mitroglou vb isimlerle bulabilecegimiz duran top golleri 1 puan ile 3 puan, sampiyonluk ile ikincilik arasindaki farki belirleyebilir. su ana kadar duran toptan buldugumuz gol sayisi (9) fena degil, ancak ciddiyetsizce bosa harcadigimiz duran toplari gordukce yine de bu konuya yeterince calismadigimizi dusunuyorum ve daha iyi olabilecegimizi dusunuyorum. bu tezimi bir nebze destekleyen bir istatistik de korner asist sayimizin 2, frikik asist sayimizin 0 olmasi. dolayisiyla sanki bu duran top golleri organizasyondan ziyade karambol ve bireysel becerilerle gelmis daha cok (bunu teyit edecek zamana sahip degilim, ancak teyit eden olursa girdiyi guncelleyebilirim).

    aslinda bir de onyekuru meselesi var deginmek istedigim ama, onu herhalde daha uygun bir zamanda onyekuru basliginda konusmak daha dogru olacak. su an hocanin takimdan ve oyundan memnun olmadigini hepimiz goruyoruz. aklinda gelecek sezon var, kadroda yapmak istedigi operasyon henuz bitmedi. ayrica ilk 20 haftayi forvetsiz oynatip sezonun ilk yarisini 29 puanla kapatmamizda basrol oynayan bir yonetim beceriksizligi de soz konusu. ancak yine de hoca detaylara gereken onemi verse, biraz daha pragmatik yaklassa, biraz daha formda ve motive olsa su an basaksehir'le basa bas konumda olabilirdik. kalan haftalarda sampiyonlugu sonuna kadar kovalayacaksak daha iyi bir fatih terim'e ihtiyacimiz var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın