resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 19052
    hakem konuştuk, tef konuştuk, başakşehir konuştuk, bireysel oyuncu hatalarını konuştuk ama fatih terim konuşamıyoruz. zaten nasıl konuşalım ki bu sezon herhangi bir anadolu takımı kalecisinden farkı olmadığı halde muslera'ya en ural bir eleştiri yazdığınız anda orkun uşak'a layık olduğumuz ithamıyla karşılaşıyoruz. valla bu sene orkun olsaydı şimdikinden daha farklı bir şey olmazdı ama orkun muslera'nın 5'te 1'ine oynardı.

    fatih hoca sezon başından beri bir türlü takımdaki sorunları çözemedi. her rakip kendı sahasında bize rahatça üstünlük kurabiliyor. bizden kaliteli takımlara karşı ise zaten en ufak bir şansımız olmuyor. schalke bile -küme düşme adayı şu an almanya'da- bizim karşımızda şov yaptı adeta.

    hocanın çözemediği meseleler;

    -baskı gördük mü çıkamıyoruz. üstelik gerçekten de pas becerileri olan stoperlere sahipken çıkamıyoruz, bir de daha düz stoperler olsalar vay halimize.

    -topu rakipten alamıyoruz dahası rakibi yavaşlatamıyoruz da. rakip kim olursa olsun kaptığı topta anında stoperlerimizin üzerine geliyor ve atak bitiriyor.

    -kapanan takımları açamıyoruz. pozisyon üretmekte zorlanıyoruz. hep forvet yokluğundan dedik ama geçiniz. zira gomis varken de deplasmandaki güçsüz oyunumuz gomis'in sırtı dönük oynayamamasına bağlanıyordu.

    bunlar bana göre orta saha ile, alan paylaşımı ile ve sistemli, kollektif hareket etmekle çözülebilecek şeyler. yani hoca ile alakalı şeyler.

    edit: fatih hocayı eleştirmem hocanın gitmesini istediğim anlamına gelmiyor. aksine, uzun yıllar kalsın istiyorum. şampiyon olmamak da önemli değil, zaten galatasaray'ın şampiyon olmadığı yılların sayısı olduklarından çok daha fazladır doğal olarak. önemli olan istikrardır. her sene şampiyonluğu kovalamak, avrupa'da üst turları zorlamaktır. galatasaray bu sene 2. olur, seneye 1. olur, bir sonraki sene son iki haftaya kadar kovalar ama 3. olur sonraki sene de yine şampiyon olur. iyi futbol oynadığı sürece sorun yok. ama bu sene oynadığı oyunla ne rakiplerinin güçlü olduğu bir ligde şampiyon olabilir ne de avrupada üst turları zorlayabilir. eleştirim bunadır, şampiyon olmamaya değil, olamama sebebinedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın