• 17
    aslında yetenekten kastınızın ne olduğuna göre değişir. sizin için yetenek çalım atabilmekse, dünyadaki bütün futbolcular yeteneklidir. bugün size göre en yeteneksiz adamı halı sahaya çağırın bakalım size neler yapıyorlar.

    benim açımdan ise yetenekle oyun zekası ayrılmaz iki parça. bir futbolcunun oyun zekasından yoksun olarak yetenekli olabilmesi mümkün değil.

    galatasaray üzerinden verilen örnekleri de incelersek eğer, ne garry rodrigues ne de henry onyekuru yetenekli futbolcular değiller. zaten salt yetenek kelimesinin anlamına bakarsak bile bu sonuca ulaşabiliriz. bu oyuncular her futbolcu gibi çalım becerisi olan ama aynı zamanda da çok hızlı oldukları için bunu daha efektif kullananlardır sadece.

    ayrıca türk futbol taraftarı olarak her çalım atabilene "adam çok yetenekli" demeye devam edersek bugün "yetenekli ama oyun zekası zayıf" dediğimiz futbolculardan daha çooook çekeriz.

    bir futbolcunun saha görüşü iyi olmalı, çevre kontrolü yapabilmeli ve hızlı düşünüp hızlı karar vermelidir. bunları barındıran futbolcu benim için yetenekli demektir. bunları yapamayana sabaha kadar çalım atsa bile yeteneksiz dediğimiz zaman her şey çok daha güzel olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın