• 286
    her ne kadar aslanlarımızı tebrik etsem de pembe rüyalar görmememiz gereken maç.

    fena halde değişken oynuyoruz. nasıl tarif etsem; bir maç iyiyken bir maç kötüyüz. bunun temel nedeni de, naçizane fikrim, orta alan. orta alan iyi oynadı mı takım da iyi oynuyor ki bu aslında doğal; orta alanın iyiyse takım da iyidir. futbolun 2+2=4'ü gibi bir şey. birkaç sefer daha söz etmiştim bundan.

    ee, neye göre değişken oynuyoruz peki? son dönemde iyi oynadığımız, iyi oyundan kastım da atak sürekliliği yakalayıp daha dominant bir oyun oynadığımız, iki maçta da * * rakibin orta alanının bizim orta alana yeterince direnç gösteremediği maçlarda oldu. kasımpaşa ligin en çok gol yiyen takımı an itibariyle. belli ki defansta sıkıntıları var ve bizim maçta da belli oldu. trabzonspor desek ekonomik durumları yüzünden kan kaybettiler bir de bizim maçta çok sakatları vardı. yusuf yazıcı, aldülkadir ömür falan orta alan oyuncusu değildiler. bu tip orta alanlara karşı younes belhanda, sofiane feghouli falan oynuyor bir şekilde. ne zaman dirençli bir takım görseler bu arkadaşlar hiçbir varlık gösteremiyorlar. biraz acımasız davrandım ama maalesef de acı gerçekler bunlar. tek belhanda varken 'belki üstüne çok yük biniyordur, her atak ona bakıyor sonuçta; takımda başka yaratıcı adam yok' diyordum. ancak ikisi birlikteyken de bu tip dirençli takımlara karşı siniyorlar. nitekim 14 şubat 2019 galatasaray benfica maçında hiçbir varlık gösteremediler.

    velhasılıkelam orta alan için bu ciddi bir sorun. şampiyonluk yolunda gerideyiz ve ciddi maçlar oynayacağız. puan kaybına tahammülümüz yok. bu nasıl çözülür, bence oyuncu karakterleri böyleyken çözülemez. bu saatten sonra değişecek halleri yok. başka türlü çözülür mü derseniz benim fikrim yok. şampiyon olur muyuz, olabiliriz. orası bambaşka bir olay. başka takımların da performansları işin içine giriyor vs. lig lideri de aman aman bir futbol oynamıyor. açıkçası ancak direnç gösteren takımlara karşı bu orta alandan da bir şey beklemeyin derim renktaşlar. bir maç göklere çıkarttığımız adamları diğer maç yerin dibine sokmanın anlamı yok. adamlar bu; yapabilecekleri bunlar ama yapamayacakları da belli. hiçbir zaman istediğimiz, özlediğimiz oyun tipini bunlar oynayamayacaklar.

    bu arada değinmeden geçmeyeceğim; mbaye diagne. şu an itibariyle iyi kazık gibi duruyor. sürekli topu kendine istemesi, ikide bir arkadaşlarına serzenişte bulunması vs. maç boyu sinir etti beni. ayağı o kadar temiz değil vs. forvette bekleyip top gelirse gol atarımla olacaksa ben de forvet olurum. ne var, önüme düşen topu kaleye tepiklerim. kostas mitroğlu ise girdiği gibi top aldı verdi, henry onyekuru'ya da çok güzel bir pas attı. gol olmadı ama olsun. açık konuşayım ikisi de aradığımız, özlediğimiz, beklediğimiz forvet değiller. ancak özellikle maliyet açısından kostas çok iyi bir tercih idi. diagne ise kötü. performans bakımından da izleyip görmek lazım, daha zamanları var ama ilk izlenimim kostas'ın yine bir adım önde olduğu yönünde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın