• 434
    biz 4-2-3-1 oynamalıyız, çünkü bütün dünya bunu oynuyor ya da 4-3-3çünkü bütün kalburüstü takımlar bu sistemle başarılı oluyor, liverpool, city, barcelona.

    türkiye'de nerdeyse tüm takımar 4-2-3-1 oynuyor, çünkü dünyaya ayak uydurmuşlar, başarı ancak yeniliği takip edersek gelir, o eski sistemler bitti, çağdışı 4-4-2, mazide kalmış 3-5-2.

    bizim sistemimiz 4-2-3-1'e uygun değil, 4-3-3'e de ama güncel olanı takip etmezsek, başarılı olamayız.

    türkiye'de toplasan 20 tane teknik direktör var, fatih terimve şenol güneş'ten başka elit teknik direktörümüz yok, onlar da artık 70'li yaşlara geldiler. diğerleri ise nasıl olmuşsa pro lisansa sahip olmuşlar, bir takımdan başka takıma gezip duruyorlar, bir takımın şutladığını diğer takım havada kapıyor, onun şutladığını bu takım havada kapıyor, bu döngü böyle sürüp gidiyor. elbette birileri geçici başarılar sağlıyor ama devamlılık yok, bir dahaki sene yine başarısız oluyor. buradaki asıl neden hiç birinin teknik taktik anlamında çok da bilgi sahibi olmamaları, hiç biri yenilik peşinde değil, hangi sistem revaçta 4-2-3-1 oyna gitsin.

    4-4-2 kaostan çıkış sistemidir, her oyuncu diğer oyuncunun eksiğini kapatabilir, özel oyunculara ihtiyacın yoktur,bloklar birbirinini tamamlar. galatasaray,ın şu ortasahası ne 4-2-3-1 oynar ne de 4-3-3. geçiş döneminde oynayacağımız, sistem ya4-4-2 ya da3-5-2dir. iki forvetle oynayan takımlara karşı örneğin 14 şubat 2019 galatasaray benfica maçı'nda benfica karşısına 3-5-2 dizilişi ile çıkmalıydık, 3-5-2'de özel oyuncular wing backlerdir ki yuto ve mariano bu oyunu oynayabilir.
    türkiye'de iki forvetle oynayan takım yok, pas odaklı takımlara karşı ( başakşehir ve beşiktaş gibi )3-5-2 orta alandaki üstünlüğü ele geçirmemizi sağlar. bunun dışında genel dizilişimiz 4-4-2 olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın