• 1875
    konuşulanların aksine anadolu kulüpleri için sınırlanması gereken sayı.

    belli miktarda euro geliri olmayan (avrupa'da oynamayan) takımlara sınır koy. 10 yabancı yeterli mesela. şampiyonlar ligi'ne giden takıma sınırsız yap. avrupa ligi'ne gidene de 12-14 gibi bir sayıya izin ver.

    lige nba'deki gibi başarıya dayalı güncel bir salary cap getir. bilançosu düzelen, avrupa kupalarına katılan, istikrarlı takımlara daha fazla yabancı oynatma imkanı tanı; maaş ve bonservis bütçesini yükseltmesine izin ver. diğerlerinin maaş ve bonservis için ödeyeceği miktarları sınırlandır. 3'er senelik projeksiyonlarla sürekli güncelle bunu.

    yabancıların da kalitelisinin, genç olanlarının veya genç değil ama bir drogba gibi milli takım ve avrupa kariyeri büyük olanlarının gelmesini sağlamak için bazı kalite standartları koy. bunun dışında yabancı getirene lüks vergisi ödet.

    yerli oyuncular eğer avrupa kupalarında min. 15 maç oynamamış ise veya milli takımda en az 20 maç oynamamış ise veya avrupa'nın 6-7 büyük liginde en az 2 sezon futbol oynamamış ise alacağı maaş max. 1 milyon tl, bonservis de max. 3 milyon tl olsun. rakamlar değişebilir.

    ha tabii boşa konuşuyoruz çünkü ülkede amaç bu sorunu çözmek değil. bunu popülist şekilde kullanmak. tıpkı tüm diğer sorunlar gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın